Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ανεβασμένος ο τζίρος για τα καταστήματα τις γιορτές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μεγάλη κίνηση σημειώθηκε στην αγορά τις τελευταίες 10 ημέρες εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης,  κάνει λόγο για αύξηση του τζίρου των καταστημάτων της τάξης του 8% έως και 10%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των τελευταίων ετών

Σε αυτό συνέβαλε η έντονη δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου, με τις «Γιορτές Αγοράς» που διοργάνωσε, συγκεντρώνοντας πλήθος καταναλωτών, οι οποίοι σε εμφανώς καλή διάθεση έκαναν τα ψώνια τους και συγχρόνως απόλαυσαν τη μουσική που έπαιζαν τα συγκροτήματα, συνοδεία του ζεστού κρασιού που προσέφερε ο Σύλλογος. 

Για την ευχάριστη αυτή αποτίμηση της εορταστικής περιόδου ο Γιάννης Μουτζούρης δήλωσε: «Η μεγαλύτερη μερίδα των επιχειρηματιών είναι ευχαριστημένη με την κίνηση που σημειώθηκε τις γιορτές, αφού το 80% και πλέον των καταστημάτων είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται έως και 10% σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές. Βεβαίως αυτό μπορεί να εξηγηθεί πρώτα απ’ όλα, λόγω της επιστροφής στην κανονικότητα, δεδομένου ότι πλέον δεν υφίστανται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν πέρσι και πρόπερσι τέτοια περίοδο, αλλά και στις πρωτοβουλίες τόσο του Εμπορικού Συλλόγου όσο και του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, με τις επιτυχημένες «Γιορτές Αγοράς» που διοργανώθηκαν και την ανταπόκριση του κόσμου να ξεπερνάει κάθε προσδοκία». 

Εκτός των παραπάνω, θα προσθέσουμε ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, οι οποίες προδιέθεταν τον κόσμο να κατέβει στην αγορά και να συνδυάσει την βόλτα με τα ψώνια του. Παράλληλα, η συνεχής ροή αρνητικών ειδήσεων το τελευταίο διάστημα, αλλά και η αύξηση των εξόδων στα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, συνετέλεσαν στην ανάγκη των καταναλωτών να αγοράσουν κάποια – μικρά ή μεγάλα – δώρα για τους αγαπημένους τους αλλά και για τους ίδιους, τονώνοντας έτσι, έστω και πρόσκαιρα, την ψυχολογία τους. 

Γενική εικόνα

Φαίνεται πως η γενική εικόνα σε όλη τη χώρα είναι τέτοια, που επιτρέπει έναν αισιόδοξο απολογισμό των γιορτών. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε από κάποιους, όπως τον Αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκο Κουγιουμτσή, η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη από την περσινή, αλλά συγκριτικά με το 2019 ο τζίρος υπολείπεται σημαντικά. 

Στο μεταξύ από σήμερα ισχύει κανονικά το χειμερινό ωράριο καταστημάτων, δηλαδή Δευτέρα- Σάββατο 08.30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή ανοιχτά και το απόγευμα από τις 17.30 έως τις 20.30. Παράλληλα οι έμποροι πραγματοποιούν σιγά-σιγά τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img