Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ανεβάζει τους τόνους ο Μαλέλης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Σκληρό ροκ” από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος σφυροκόπησε την Παρασκευή με ανακοίνωσή του την Περιφερειακή αρχή, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι η μετεγκατάσταση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας από το κτίριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Παγανής στο νεοκλασικό της οδού Καραπαναγιώτη, στο ρολόι του γηπέδου, αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. 

Καταλογίζοντας στον Περιφερειάρχη έλλειψη οράματος, λαϊκισμό, ανεπάρκεια, μηδενικό έργο, αλόγιστη χρήση δημόσιου χρήματος, διορισμούς πολυάριθμων συμβούλων, αλαζονεία και διάλυση των υπηρεσιών και οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς, κάνει λόγο για  νοσηρό πλαίσιο άσκησης εξουσίας και διάλυση της Κτηνιατρικής. Ο κύριος Μαλέλης αιτιολογεί ότι η απόφαση για τη μεταφορά της Κτηνιατρικής από δημόσιο κτίριο που στεγαζόταν, εμβαδού 750 τ.μ. ηλικίας μόλις 25 ετών, σε ένα μισθωμένο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, ηλικίας άνω των 100 ετών και ωφέλιμου εμβαδού μόλις 180 τ.μ. (ισόγειο, όροφος), «είναι ένα ακόμη τραγικό και επικίνδυνο λάθος που ξεπερνά την ανθρώπινη λογική και κινείται στη σφαίρα του παραλόγου, με διαστάσεις σκανδάλου».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «το νεοκλασικό που νοικιάστηκε είναι ανεπαρκές και ακατάλληλο για τη λειτουργία μιας οργανωμένης Κτηνιατρικής που στοχεύει στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου, στην εξασφάλιση της υγείας των ζώων, στη λήψη αποφάσεων για τις ασθένειες που μπορεί να πάρουν επιδημικό χαρακτήρα, στη λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του υγειονομικού ελέγχου των σφαγείων και των προϊόντων ζωικής προέλευσης. Είναι αυτονόητο ότι οι ανωτέρω βασικοί στόχοι της Κτηνιατρικής δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη λειτουργία επιστημονικού εργαστηρίου και κτηνιατρείου που φρόντισε σαν άλλος «Προκρούστης» να καταργήσει ο κος Μουτζούρης για να χωρέσει η Κτηνιατρική στο νεοκλασικό της οδού Καραπαναγιώτη».

Προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά σημείωσε ότι το δημόσιο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η Κτηνιατρική, είχε από το Υπουργείο Γεωργίας – που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για τον σχεδιασμό των ειδικών κτιρίων για τη λειτουργία της Κτηνιατρικής – άνετους χώρους, επιστημονικά εργαστήρια, κτηνιατρείο, αποτεφρωτήρα και τον απαιτούμενο εργαστηριακό εξοπλισμό.

Ωστόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης προσπερνά τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετώπιζε το προσωπικό από την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά, κάνοντας λόγο για «δικαιολογία ότι δήθεν έχει καταστεί στόχος παραβατικών συμπεριφορών», ενώ το πρόβλημα της Παγανής είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι λίγες οι φορές που τα έχουν βρει σπασμένα μέσα και έξω από το κτίριο οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, κλεμμένα υλικά, ριφιφί από τη σκεπή και πραγματική διάλυση του νομοκτηνιατρείου το οποίο κατέστρεψαν. 

Επιπλέον δεν αναφέρει ότι η Περιφέρεια έχει απευθυνθεί με αναφορά της ακόμα και στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης για όλα αυτά τα ζητήματα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η κατάσταση όμως συνεχώς επιδεινωνόταν αντί να βελτιωθεί. Όπως έχουν αναδείξει επανειλημμένα με ρεπορτάζ και φωτογραφίες-ντοκουμέντα τα Νέα της Λέσβου, μέχρι και αυτοκίνητο μπροστά στην κτηνιατρική υπηρεσία έχουν αναποδογυρίσει οι παραβατικοί Ρομά και έχουν τραυματίσει στο χέρι προσερχόμενη κτηνοτρόφο για συναλλαγή με την υπηρεσία, γεγονότα που προφανώς αγνοεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης καθώς δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάνει λόγο για ανήκουστη δικαιολογία για σύγχρονο κράτος, δικαιολογία, που όπως λέει, εάν δεν είναι πρόσχημα, αποτελεί μία επικίνδυνη παραδοχή κατάλυσης της Δημοκρατίας και του κράτους από μικρή ομάδα παρανόμων με ανεξέλεγκτες τραγικές επιπτώσεις για την προστασία της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον Περιφερειάρχη, ότι ορισμένες αποφάσεις εκτός από την οικονομική βλάβη του Δημοσίου, λειτουργούν σημειολογικά τόσο για τους πολίτες όσο και γι’ αυτούς που λειτουργούν εκτός των ορίων της νομιμότητας. Με λίγα λόγια, η εγκατάλειψη του δημόσιου κτιρίου, δημιουργεί φόβο στον πολίτη που νιώθει την αδυναμία του κράτους να τον προστατεύσει και ταυτόχρονα αποθρασύνει τα εγκληματικά στοιχεία», αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θέτοντας κι άλλα ζητήματα, όπως ότι με το νέο κτίριο το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι χαμηλότερης κατηγορίας, ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμιας πρωτοτυπίας εγκατάσταση της Κτηνιατρικής στο κέντρο της πόλης, αποτελεί ανέκδοτο για τα κτηνιατρικά χρονικά, που γρήγορα θα εξελιχθεί σε μεγαλύτερη φάρσα από την πρόσφατη γιορτή των εγκαινίων», τονίζει καταλήγοντας ο κύριος Μαλέλης.

spot_img

More articles

spot_img