Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανοίγει η αγκαλιά της «Ροζ Δύναμης»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ήδη δραστήρια, έχοντας ως βάση της την Καλλονή, η «Ροζ Δύναμη», η ομάδα γυναικών που νόσησαν ή νοσούν από καρκίνο του μαστού, πολύ σύντομα από το ξεκίνημα των δράσεών της προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων της, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ανθρώπων σε αυτές. Η «άτυπη» ως τώρα ομάδα σύντομα θα έχει και επισήμως νομική μορφή, για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην αξιοσημείωτη δράση της.

«Το καταστατικό μας είναι σχεδόν έτοιμο, και πέραν των νοσούντων από καρκίνο του μαστού, η ομάδα μας ανοίγει την αγκαλιά της και για άτομα με άλλες μορφές καρκίνου και νεοπλασιών, μεταξύ των οποίων και για άνδρες» σχολιάζει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» η Δέσποινα Γαβριήλ, μία εκ των ιδρυτικών μελών της «Ροζ Δύναμης». «Στόχος μας είναι η οικογένειά μας να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ήδη υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από κατοίκους της Δυτικής Λέσβου να ενταχθούν σε αυτή, ανεξάρτητα και από το αν έχουν νοσήσει ή όχι με καρκίνο» δηλώνει και προσθέτει, πως μέσα στις δράσεις της ομάδας θα περιλαμβάνεται πλέον η λειτουργία ενός χορευτικού τμήματος, θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη σε μέλη της και όχι μόνο, ενώ γίνονται ενέργειες και επαφές και με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε σοβαρά ζητήματα, από τον χώρο της υγείας και της περίθαλψης γενικότερα, που εντοπίζονται στη Λέσβο.

Θυμίζουμε, πως η Ροζ Δύναμη μας «συστήθηκε» προηγούμενο φθινόπωρο με το «περπάτημα» ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, που διοργάνωσε στην Καλλονή, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες άτομα, ενώ ακολούθησαν και άλλες αρκετές δράσεις. Πέραν της κ. Γαβριήλ, στα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται οι Μαργαρίτα Αναστασάκη, Αληθινή Καποδίστρια, Μυρσίνη Ουζουνέλλη και Χαρίκλεια Ζαργκλή, ενώ το όνομα της ομάδας αποτελεί σύνθεση του “Ροζ” για την έννοια της “Αγάπης” και το “Δύναμη” για τον αδιαμφισβήτητο δυναμισμό της ομάδας. «Εστιάζουμε στη λέξη “καρκίνος”. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι ταμπού. Να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε και να σκεφτόμαστε πως η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο» μας έλεγαν σε συνέντευξη, που φιλοξενήσαμε πριν λίγο καιρό.

Επόμενη δράση, στην οποία θα συμμετέχει η Ροζ Δύναμη είναι η Σκυταλοδρομία Λέσβου, του Συλλόγου Δρομέων Lesvos Runners, καθώς μέλη της θα διανύσουν ένα από τα τμήματα της διαδρομής των 320 χιλιομέτρων, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Πέραν αυτής, όμως, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουν για 2η χρονιά το περπάτημά τους, ενώ ήδη σχεδιάζουν και άλλες δράσεις για το επόμενο διάστημα. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img