Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων με covid test

Πρόταση για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου με «τέστινγκ» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές φέρεται να προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά τη σύσκεψη ειδικών αυτή την εβδομάδα. 

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη χρήση των self test από τους πολίτες, έδωσε την Παρασκευή  κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα καθολικό μέτρο, «προαιρετικό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, υποχρεωτικό όμως για ομάδες πληθυσμού οι οποίες έχουν σχέση με κρίσιμες δραστηριότητες που θα πρέπει με ασφάλεια να λειτουργήσουν».

Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες είναι βέβαια και τα σχολεία τα οποία προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου, από τα φαρμακεία και κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα 2 μηνών.

Η οριστική απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων θα παρθεί πιθανότατα την Τετάρτη 31 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστεί μια ακόμη συνεδρίαση ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση συνολικά για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εστίαση και το λιανεμπόριο. Για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα καθώς το διάστημα, που παραμένουν κλειστά είναι εξαιρετικά μεγάλο και ήδη έχουν προκληθεί πάρα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν.