Ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε την έναρξη λειτουργίας στις 11 Ιανουαρίου των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Το άνοιγμα των σχολείων όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα συνοδεύεται με αυστηρά μέτρα όσο αφορά την προσέλευση και αποχώρηση για την αποφυγή συγχρωτισμού των γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά, αλλά και γρήγορα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς. Επίσης θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αντισηπτικά και συχνή καθαριότητα σε όλους τους χώρους.
“Οι σημερινές συνθήκες μάς επιτρέπουν να ξεκινήσουμε σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων μας, στη βάση εισήγησης των ειδικών και με πρώτο βήμα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά, δεδομένων και των ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των μικρών μας μαθητών, καθώς και τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των ειδικών μας σχολείων. Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θέλουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας στις αίθουσες. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές της χώρας” τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων το επόμενο διάστημα εφόσον εξετασθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα βρίσκονται στις θέσεις τους από Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αλλά δεν θα γίνει διαδικτυακό μάθημα .