Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

“Ανοίγουν τα φτερά τους” οι αριστούχοι της Λέσβου!


 

Ανακοινώθηκαν χθες το πρωί οι βάσεις εισαγωγής 2023 για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις από το Υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Όπως και πέρυσι, οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν είχαν κάνει σχετική αίτηση), είτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιος με τον κωδικό του), είτε στο λύκειο του υποψηφίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν εκπλήξεις στις βάσεις εισαγωγής ορισμένων σχολών. Σημαντική άνοδος παρουσιάστηκε στις σχολές μεγάλου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα στην Ιατρική, τη Νομική, την Ψυχολογία, τις Παιδαγωγικές και τις Πολυτεχνικές σχολές.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη βαθμολογία καταγράφεται  στην Αρχιτεκτονική του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με 19.950 μόρια, ακολούθως στην Ιατρική Αθηνών με 19.000 μόρια και στη Ψυχολογία της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης με 18.905 μόρια.

Αντίστοιχα, οι σχολές με την χαμηλότερη βαθμολογία ήταν τα Τμήματα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης στην Άμφισσα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) με 7.180 μόρια, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών στην Κοζάνη (7.540 μόρια) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στα Γρεβενά (7.560 μόρια), επίσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

‘’Σκόραραν’’ στις πρώτες τους επιλογές

 

Στη Λέσβο η πλειονότητα των αριστούχων πέτυχαν στις πρώτες τους επιλογές Τμημάτων που δήλωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο. Τα παιδιά πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, νιώθοντας φανερή ικανοποίηση και ανακούφιση μετά την εκπλήρωση των στόχων τους.

Ο πρώτος των πρώτων στα ΓΕΛ, ο Στρατής Παπουτσάνης από το Λύκειο Πέτρας, με 19.185 μόρια, πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, που ήταν η πρώτη του επιλογή. «Νιώθω ικανοποίηση, και τώρα μπορώ να απολαύσω το καλοκαίρι»,  δηλώνει ο αριστούχος μαθητής.

Στην πρώτη τους επιλογή πέρασαν επίσης οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ, που είχαν συγκεντρώσει 19.000 μόρια, η Ιωάννα Κεντέρη και ο Φανούρης Παπαδημητράκης: Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ η Ιωάννα και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ο Φανούρης, και μάλιστα πρώτος στη σειρά εισαγωγής.

Η πρώτη των επιτυχόντων στα ΕΠΑΛ, η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη, με 19.540 μόρια, πήρε εισιτήριο για την Ιατρική Αθήνας, που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στην Αναστασία Μπαστούνη από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, η οποία, όντας μητέρα τριών παιδιών, κατόρθωσε να εισαχθεί με 17.600 μόρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, την πρώτη της επιλογή. Μάλιστα η Αναστασία πέρασε πριν κάποια χρόνια καρκίνο του μαστού, με αποτέλεσμα να μπει σε διαδικασία ορμονοθεραπειών και τακτικών επανελέγχων. Ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε από το να προσπαθήσει για το όνειρό της, με την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου της, των παιδιών της, καθώς και των καθηγητών της στο 2ο ΕΠΑΛ, οι οποίοι, όπως μας λέει, την βοηθούσαν ακόμη και στα διαλείμματα αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που μου στάθηκαν, χωρίς εκείνους δεν θα τα κατάφερνα», λέει με συγκίνηση η ίδια.

Πολλές επιτυχίες κατέγραψε το Πρότυπο ΓΕΛ, όπως στην περίπτωση του Άγγελου-Έκτορα Βαμβουρέλλη, πρώτου στον τομέα της Υγείας, που με 18.370 μόρια πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων, ενώ η Μελπομένη-Χριστίνα Παπαγεωργίου με 18.230 μόρια κατάφερε να εισαχθεί στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης.

Στις ανθρωπιστικές σπουδές η Μαίρη-Άννα Καμπάκου, πρώτη στη βαθμολογία με 18.480 μόρια, πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στο Τμήμα Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη της επιλογή, τη Νομική Θεσσαλονίκης, με 17.880 μόρια πέρασε και η Ελένη-Νεφέλη Περιμένη, κόρη του προέδρου της ΕΤΑΛ, Τάσου Περιμένη.

Στον τομέα Οικονομίας ο Δημοσθένης Θεοδοσίου περνάει με 18.200 μόρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ στην Αθήνα.

Στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, η Μαρία Κουτουγδή από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 17.350 μόρια και πέρασε στην πρώτη της επιλογή, την Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης.

Στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ο Θεολόγος Κοκιούσης, πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ. Αντίστοιχα, στην κατεύθυνση της Υγείας ο Μάριος Στρίγκος συγκέντρωσε 18.530 μόρια, την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατεύθυνσή του, και εισάγεται στην Οδοντιατρική ΑΠΘ.

Στο ίδιο ΓΕΛ, ο Δημήτρης Τσιπούρας με 18.400 μόρια πρώτος στην κατεύθυνση Οικονομίας πέρασε στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο 4ο ΓΕΛ, η Ελένη-Μαγδαληνή Λύτρα, πέτυχε την πρώτη της επιλογή, την Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας 18.727 μόρια.

Από την κατεύθυνση θετικών σπουδών, ο Δημήτρης Αθανασίου συγκέντρωσε 17.960 μόρια που του χάρισαν το εισιτήριο για την Αρχιτεκτονική του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής η Ντέμα Αλκίτα συγκέντρωσε 18.290 μόρια πετυχαίνοντας την εισαγωγή της στο Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο 5ο ΓΕΛ, στις Θετικές Επιστήμες, ο Ευστράτιος Κασσάρας συγκέντρωσε 18.855 μόρια περνώντας στην Πληροφορική ΑΠΘ, που ήταν ο στόχος του εξαρχής.

Ο Παύλος Νικολαΐδης στην κατεύθυνση των Οικονομικών συγκέντρωσε 18.800 μόρια και περνάει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών. Στον τομέα της Υγείας, η Βασιλένα Αδαμπατά έχοντας συγκεντρώσει 18.780 μόρια μπορεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα την Ιατρική, στα Ιωάννινα.

Με 18.320 μόρια περνάει στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, με σειρά 39ος σε σύνολο 225 εισακτέων.

Στο ΓΕΛ Πέτρας, στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών ο Βασίλης Βουργουτζής, που συγκέντρωσε 18.230 μόρια, πέρασε στην πρώτη του επιλογή, το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Από την Θεωρητική κατεύθυνση το όνειρό της θα κάνει πραγματικότητα και η Θεοφανία Κανελοπούλου, η οποία με 17.725 μόρια περνάει στην Νομική Κομοτηνής.

Η Θεοφανία Βάλλιακα από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής με 18.000 μόρια πέρασε στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά της.

Από το ΓΕΛ Αγιάσου, ο Παναγιώτης Τζανής στη Θετική κατεύθυνση με 18.530 μόρια περνά στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Στο ίδιο ΓΕΛ από την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών σπουδών η Ελισάβετ Τσολάκη, έχοντας συγκεντρώσει 17.980 μόρια, εισάγεται στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Στο ΓΕΛ Ιππείου η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη με 18.720 μόρια από την κατεύθυνση Υγείας περνά στο στόχο της, στην Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη, δίνοντας μάλιστα για δεύτερη φορά.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Φίλιππος Λελέκας αρίστευσε στον Τομέα Πληροφορικής συγκεντρώνοντας 18.375 μόρια και εισάγεται στην σχολή που επιθυμεί, στο Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας, ο Στέφανος Χατζόγλου συγκέντρωσε την δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στα ΕΠΑΛ, 19.300 μόρια, περνώντας με άνεση στην Εργοθεραπεία που είχε ως στόχο.

Εκ μέρους των διευθυντών και των διευθυντριών όλων των σχολείων εκφράστηκαν θερμά συγχαρητήρια και ευχές για καλή σταδιοδρομία για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αναγνωρίζοντας ότι η χρονιά αυτή τους ανέδειξε αληθινούς αγωνιστές, που προετοιμάστηκαν για το στίβο της ζωής.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img