Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Ανοίγουν” θέσεις στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τροποποίηση του Οργανισμού επικυρώθηκε ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου, ο οποίος ανεβάζει κατά 49 και συγκεκριμένα από 250 σε 299 τις κλίνες, ανοίγοντας το δρόμο για την κάλυψη μέχρι και 80 θέσεων προσωπικού
  • Ευχαριστίες από Καμπούρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με ιδιαίτερη αναφορά στον Χαράλαμπο Αθανασίου

Δέκα χρόνια μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις που έγιναν στον Οργανισμό του νοσοκομείου Μυτιλήνης το 2012, ο διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης έχει στη διάθεσή του επικυρωμένο τον νέο Οργανισμό, που αποτελεί ένα αναγκαίο εργαλείο για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος για την επόμενη δεκαετία.

Ουσιαστικά ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου ακολουθεί την κτιριακή ανάπτυξη προσθέτοντας 49 επιπλέον κλίνες, ώστε από τις 250 που προβλέπονται σήμερα να λειτουργούν στο νοσοκομείο, o αριθμός τους αυξάνεται στις 299 και είναι η πρώτη αύξηση κλινών στη μεταμνημονιακή εποχή, καθώς μέχρι τώρα είχαμε μόνο μειώσεις και συγχωνεύσεις. 

Τι σημαίνει αύξηση κλινών; 

Στην πράξη η αύξηση των κλινών ανοίγει το δρόμο για την αύξηση του προσωπικού στο νοσοκομείο, δηλαδή των οργανικών θέσεων, καθώς το αναθεωρημένο σχέδιο πέρυσι τον Ιούλιο που ουσιαστικά επικυρώνεται σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τώρα για το νέο Οργανισμό προβλέπει περίπου 80 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων. Αυτό σημαίνει πως για τα περισσότερα κρεβάτια το νοσοκομείο μπορεί να προκηρύξει θέσεις για περισσότερους εργαζόμενους, ώστε να υποστηρίζουν τη λειτουργία των κλινών, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι θέσεις αυτές πρόκειται να καλυφθούν άμεσα, ενώ κάποιες απ’ αυτές μπορεί να μην καλυφθούν και ποτέ λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος σε πιθανές προκηρύξεις και αυτό αφορά περισσότερο ιατρικές ειδικότητες.

Η αύξηση των κλινών ανοίγει το δρόμο για την αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, ώστε να μπορέσει να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες διεκδικώντας και περισσότερες θέσεις μεσοπρόθεσμα. 

Εμφανίστηκαν τα “τμήματα-φαντάσματα”

Ο νέος Οργανισμός δεν έχει εκπλήξεις με εξαίρεση την πρόβλεψη για την λειτουργία ιατρείου ύπνου, που στις μέρες μας αυτές οι μονάδες λειτουργούν σε πολλά νοσοκομεία και εξυπηρετούν σημαντικά έναν αριθμό πολιτών που έχουν διαταραχές στον ύπνο τους, ώστε να τις εντοπίζουν και να τις αντιμετωπίζουν μαζί με τους γιατρούς τους. Το κυρίαρχο στοιχείο όμως είναι η «εμφάνιση» των μονάδων που μέχρι τώρα ήταν “φαντάσματα” στο Βοστάνειο, όπως το Ογκολογικό, το Νεογνολογικό, το Αιμοδυναμικό και άλλες. Πρόκειται για μονάδες που αν και λειτουργούσαν αυτόνομα στο νοσοκομείο, εντούτοις δεν φαίνονταν στον Οργανισμό και αυτό αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη και τη στελέχωσή τους. 

Σε αντίθεση με το νέο Οργανισμό που διορθώνει αυτή την αδικία και πλέον με το Οργανόγραμμα η κάθε μονάδα από αυτές έχει καταγεγραμμένα τα στελέχη, τα οποία πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους για να λειτουργεί. Και τώρα με την αναγνώρισή τους από τον Οργανισμό ανοίγει ο δρόμος και για την δυνατότητα διεκδίκησης περισσότερων θέσεων προσωπικού, κυρίως των γιατρών.  

Η μη αναγνώριση αυτών των μονάδων στον Οργανισμό ήταν ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε το νοσοκομείο εδώ και χρόνια, ενώ το γεγονός ότι τώρα συμπεριελήφθησαν, κατά κάποιο τρόπο έρχεται να αποτελέσει και την προσωπική σφραγίδα του Αντιστράτηγου, διοικητή του Ιδρύματος Γιώργου Καμπούρη, που από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έριξε βάρος στην οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου και η επικύρωση του νέου οργανισμού ουσιαστικά έρχεται να επιστεγάσει αυτές τις προσπάθειες. 

Οι μονάδες που λειτουργούσαν και λειτουργούν αλλά τώρα αναγνωρίζονται και αποτυπώνονται στον οργανισμό με τα οργανογράμματά τους είναι οι ακόλουθες: 

-Αιματολογίας

-Ογκολογίας

-Λοιμώξεων 

-Αιμοδυναμικό

-Νεογνολογικό

-Μεταναισθητικής Φροντίδας – ΜΜΑΦ

-Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Γιώργος Καμπούρης

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης σε επίσημη ανακοίνωση που έδωσε χθες αργά το απόγευμα στη δημοσιότητα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου, που συνέβαλαν, όπως αναφέρει, καθοριστικά στην επίτευξη ενός από τους κυριότερους στόχους του νοσοκομείου για την ανάπτυξή του και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

Η ένταξη των ανωτέρω μονάδων στον νέο Οργανισμό θα επιτρέψει και την έγκριση επιχορηγήσεων για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου ο κ. Καμπούρης σημείωσε ότι «από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου και γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον καθώς βρεθήκαμε σχεδόν άμεσα αντιμέτωποι με τη μεγάλη κρίση του κορονοϊού, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη του νοσοκομείου και την καθημερινή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γνωρίζουμε ποιο είναι το περιβάλλον στη νησιωτική Ελλάδα και η δική μας αποστολή είναι να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας, το αίσθημα σιγουριάς που πρέπει να αισθάνονται οι ακρίτες των νησιών μας για τις ιατρικές υπηρεσίες, για την ιατρική φροντίδα όταν τη χρειαστούν να την έχουν σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Στη μέχρι τώρα προσπάθειά μας δεν ήταν όλα εύκολα, πάντα όμως αγωνιούμε ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά, άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα ανάλογα με τις συνθήκες και τις δυνατότητες. Αυτή είναι η δέσμευσή μας όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας να διοικήσουμε το νοσοκομείο. Αυτό είναι το χρέος μας έναντι των πολιτών που περιμένουν από εμάς, έναντι του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας που μας εμπιστεύτηκαν», είπε ο διοικητής.

Για το ίδιο θέμα δήλωση έκανε στα Νέα της Λέσβου και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε δίπλα στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του τόπου μας προσπαθώντας με συνεχείς παρεμβάσεις να βελτιώνουμε τη λειτουργία τους, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και αρρυθμίες για να βελτιώνονται οι συνθήκες για τους κατοίκους του Νομού Λέσβου και η δημόσια περίθαλψη να ανταποκρίνεται με καλύτερες προϋποθέσεις στις ανάγκες των κοινωνιών μας. 

Η επικύρωση του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι ένα σημαντικό γεγονός, καθώς πλέον το Υπουργείο Υγείας ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη του Ιδρύματος, ώστε να μπορεί να εξοπλίζει μονάδες και ιατρεία που μέχρι τώρα δεν είχαν προβλεφθεί και ταυτόχρονα να ενισχυθεί σημαντικά με μόνιμο προσωπικό από νέες προκηρύξεις που πλέον θα μπορούν να προβλεφθούν. 

Με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε άριστη συνεργασία, θέλω όμως με την ευκαιρία να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Υπουργό Αθανάσιο Πλεύρη που μέχρι τώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν έχει ανταποκριθεί με προθυμία στα ζητήματα που του έχω θέσει για τη δημόσια περίθαλψη στα νησιά μας», είπε ο κ. Αθανασίου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις