Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Άνοιξε τις πύλες του το Πλωμάρι!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια της πύλης εισόδου Σένγκεν στο λιμάνι Πλωμαρίου, όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταπλεύσει το καταμαράν από τη Σμύρνη με Τούρκους επισκέπτες. Η τελετή του αγιασμού στο σημαντικό αυτό έργο έγινε παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, των Βουλευτών του Νομού μας, Χαράλαμπου Αθανασίου και Γιάννη Μπουρνού, του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, του Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Παπαδόπουλου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και αρχών και πολιτών.

Κατά τις ομιλίες τους τόσο οι Υφυπουργοί που ήρθαν από την Αθήνα, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν με αιτήματα των Πλωμαριτών για να ανοίξουν νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στη νότια πλευρά του νησιού. Ήδη, όπως τονίστηκε, έχουν πραγματοποιηθεί τρία δρομολόγια από την Σμύρνη στο Πλωμάρι, ενώ η σύνδεση θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο. Το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή αυξάνεται συνεχώς και εκτιμάται ότι το δρομολόγιο θα καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια. 

Πολλοί συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ανάμεσά τους και η Περιφέρεια που διέθεσε το ποσό των 100.000 ευρώ για τις εγκαταστάσεις της πύλης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λειτουργία της. Όπως δήλωσε ο Κώστας Μουτζούρης, «σήμερα ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που αποτελούσε δέσμευση για μένα εξ’ αρχής της θητείας μου, ως ένα έργο πνοής που αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων του Πλωμαρίου και της ευρύτερης περιοχής της νότιας Λέσβου. Το προηγούμενο διάστημα ως Περιφέρεια  συμβάλαμε υποστηρίζοντας και εγκρίνοντας κάθε απόφαση που απαιτήθηκε ώστε να ολοκληρωθεί  η υποδομή του έργου και σήμερα είμαστε εδώ για τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων και όλων όσων συνέβαλαν επίσης στην υλοποίηση του εγχειρήματος. Ένας εξ αυτών είναι και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου, η συμβολή του οποίου στην δημιουργία της Πύλης Σέγκεν ήταν καθοριστική.  Εύχομαι το έργο αυτό να συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο της  περιοχής Πλωμαρίου  όσο  και ολόκληρης της Λέσβου, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα του νησιού».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img