Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Άντε να βρει το δίκιο του

Από τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα όταν επικοινώνησε με τα Νέα της Λέσβου ζητώντας βοήθεια από εμάς, προσπαθούσε ένας πολίτης να βρει λύση για ένα γαϊδουράκι στην περιοχή της Καρίνης, όπου βρισκόταν με σπασμένο πόδι υπομένοντας τον πόνο και την αδιαφορία των αρμοδίων. 

Ο ίδιος είχε ενημερώσει και φιλοζωική οργάνωση, ουδείς όμως είχε εμφανιστεί μέχρι το απόγευμα, οπότε και επικοινωνήσαμε από την πλευρά μας με το Δήμο για τα περαιτέρω και από ό,τι ενημερωθήκαμε ενδιαφέρθηκε η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγγέλη.   

Δεν είναι αυτές εικόνες, ούτε καταστάσεις για να τις βλέπει κανείς και να τις βιώνει ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης περιμένοντας βοήθεια για ώρες και να μην έρχεται από πουθενά. Τα συναρμόδια Υπουργεία επιχορηγούν τους Δήμους για να κάνουν αυτό που πρέπει και από την πλευρά τους οι Δήμοι επιχορηγούν τις φιλοζωικές οργανώσεις. Άρα λοιπόν αφού υπάρχουν επιχορηγήσεις, τουλάχιστον ας υπάρχει έστω και στοιχειωδώς ένα ενδιαφέρον για τα πιο σοβαρά περιστατικά και η περίπτωση του γαϊδουράκου είναι ένα τέτοιο, καθώς δεν είναι σκύλος για να τον πάρει κανείς και να τον μεταφέρει για βοήθεια με το αυτοκίνητό του.

Η αίσθηση που υπάρχει από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός στη Λέσβο είναι ότι σε αρκετούς τομείς δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα και αυτό δυστυχώς είναι λεσβιακό προνόμιο, καθώς παρά το αρχικό σοκ από τον κορονοϊό για όλη την Ελλάδα την άνοιξη το 2020, πλέον τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και έχουν μπει σε ένα ρυθμό. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είναι γνωστό στη Λέσβο.