Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ανθ’ ημών… Αργολίδα από τον ΕΛΓΑ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

  • Παρέκαμψαν την πληρωμή των αποζημιώσεων για την καρπόπτωση, δίνοντας προτεραιότητα στην Αργολίδα

Μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ των Νέων της Λέσβου για το ενδεχόμενο μετάθεσης της πληρωμής των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου προς τα πίσω, ώστε να προηγηθούν και άλλες περιοχές. Χθες το μεσημέρι επίσημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο ΕΛΓΑ πληρώνει τις αποζημιώσεις για τον παγετό στην Αργολίδα, πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα καταβάλλονται μέσα σε 4 μήνες από το συμβάν! 

Χθες από τα Νέα της Λέσβου με αφορμή την ανακοίνωση του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος ανέφερε ότι πιέζει για να γίνουν οι πληρωμές εντός των επόμενων ημερών, σημειώναμε ότι ενώ έπρεπε οι δικαιούχοι της περιοχής μας από τη στιγμή που έγιναν οι αναρτήσεις των πορισμάτων να έχουν μπει στη σειρά για πληρωμή, υπήρχε το ενδεχόμενο να πάμε λίγο προς τα πίσω για να πληρωθούν πριν από μας άλλοι κι αυτό έγινε με την Αργολίδα. Αν και σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο κύριος Αθανασίου δεσμεύτηκε δημόσια με δήλωσή του ότι πιέζει για να γίνουν οι πληρωμές τις επόμενες ημέρες λογικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε καθυστερήσεις.

 

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα όμως τόσο η χθεσινή ανακοίνωση του κυρίου Αθανασίου όσο και οι χθεσινές πληρωμές του ΕΛΓΑ σε άλλη περιοχή της Ελλάδας προκάλεσαν τα αντανακλαστικά του γραφείου αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπεύθυνο Στρατή Νικολάου να καταλογίζει στον βουλευτή ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί ενέργειες δημόσιων οργανισμών και φορέων. «Έχουμε βαρεθεί να βγάζουμε ανακοινώσεις και να καταγγέλλουμε τον τρόπο με τον οποίο οικειοποιείται ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Χαρ. Αθανασίου τις ενέργειες Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Φορέων, οι οποίες είναι κανονιστικά και διοικητικά καθορισμένες και προγραμματισμένες», τονίζει ο κύριος Νικολάου. Και συνεχίζει: «Έτσι, αυτή τη φορά, αφού μάθαμε πριν μερικές ημέρες, από δημοσιεύματα αλλά και από τον ίδιο τον ΕΛΓΑ, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του υπολογισμού των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών μας,  που είχαν πληγεί από ανεμοθύελλα τον περασμένο Νοέμβρη και τα ποσά κάθε δικαιούχου είναι καταχωρημένα στους σχετικούς πίνακες του Οργανισμού, τα οποία κάθε δικαιούχος μπορεί να δει κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIS, έβγαλε ακολούθως ανακοίνωση ο κ. Αθανασίου να μας πληροφορήσει για το γεγονός! 

Είναι φανερή η προσπάθειά του να πείσει τους αγρότες της Λέσβου ότι όλα έγιναν «κατόπιν ενεργειών του» απαξιώνοντας, με αυτό τον τρόπο, την θεσμική λειτουργία του ΕΛΓΑ», αναφέρει ο κύριος Νικολάου σημειώνοντας ότι «αν ο κ. Αθανασίου πραγματικά θέλει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΕΛΓΑ στον τόπο μας, τότε πρέπει να  εξηγήσει στους αγρότες της Λέσβου γιατί ο Οργανισμός θα πληρώσει πρώτα τις ζημιές καλλιεργειών άλλων περιοχών (Αργολίδα, Άρτα), ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, που έγιναν τον περασμένο Γενάρη και όχι τις ζημιές των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου που έγιναν τον περασμένο Νοέμβρη, ύψους μόλις 1,3 εκατ. ευρώ! Να τους ενημερώσει επίσης και για το πότε θα πάρουν επιτέλους αυτές τις αποζημιώσεις που ήδη τις περιμένουν πριν από το Πάσχα!  

Επίσης ο κ. Αθανασίου ως εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ στη Λέσβο, θα πρέπει να ενημερώσει τους αγρότες αν και πότε θα καταβληθούν σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς κρατικές ενισχύσεις για την περσινή και προπέρσινη ακαρπία του λεσβιακού ελαιώνα», σημειώνει καταλήγοντας το γραφείο αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ.  

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις