Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Αντιδράσεις για τους διορισμένους Γραμματείς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

-Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης

Την έντονη αντίδραση των Δημάρχων και έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ έχει προκαλέσει η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση, με την οποία στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας των Δήμων θα τοποθετηθούν στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Τόσο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όσο και η Ένωση Περιφερειών καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη χειραγώγηση, τον έλεγχο και τελικά την κατάργηση της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, θα συσταθούν θέσεις διοικητικών και αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους Δήμους και στις Περιφέρειες, οι οποίοι θα προΐστανται ως επικεφαλής των Υπηρεσιών τους. Αυτοί θα αναλάβουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής των Δήμων και των Περιφερειών. Το ίδιο προτείνεται και για τα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου.

Η επιλογή των επικεφαλής διοίκησης στους ΟΤΑ (διοικητικός και αναπληρωτής διοικητικός Γραμματέας), αλλά και η επιλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων, διοικητών, αναπληρωτών διοικητών, υποδιοικητών, των διευθυνόντων συμβούλων (όπου υπάρχουν) και των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων τους θα γίνεται αποκλειστικά από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img