Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Απαξιώνει κοινωνία, γιατρούς και θεσμούς»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το ότι με μια κίνησή του απαξιώνει την κοινωνία, γιατρούς και θεσμούς κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο Γιάννης Σπιλάνης, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια μπλέχτηκε σε ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητάς της, καθώς το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει φροντίσει για να διαθέτει το νοσοκομείο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους γιατρούς για να τον λειτουργήσουν. 

Ο επικεφαλής της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Πολιτών» σημειώνει πως ακόμη και αν δέχεται πως καλοπροαίρετα η Περιφέρεια επεμβαίνει για να καλύψει το κενό της Κυβέρνησης, αυτό το κάνει με προχειρότητα. «Ο σχεδιασμός του συστήματος υγείας ενός τόπου δεν μπορεί να γίνεται στο «πόδι» με πελατειακή λογική. Το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να αγοραστεί όχι γιατί βρέθηκε τυχαία ένας γιατρός που θέλει να το χρησιμοποιήσει. Θα πρέπει να αγοραστεί γιατί υπάρχει επιστημονική καταγραφή αναγκών και κεντρικός σχεδιασμός, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες αυτές τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι και το μηχάνημα και η συνεχής παρουσία ομάδας γιατρών που θα το αξιοποιούν, είναι απαραίτητοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σπιλάνη, πρέπει να είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου με υποδομές, εξοπλισμό και επιμόρφωση όλων των σχετικών γιατρών και του υπόλοιπου νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους προς όφελος των πολιτών. «Ο Περιφερειάρχης με τις συνεχείς παλινωδίες του φαίνεται να εμπαίζει και τους πολίτες (δήθεν νοιάζεται για την υγεία τους και γι’ αυτό θα αγοράσουμε το μηχάνημα), και τους γιατρούς (υποτιμώντας τους λέγοντας ότι αν φύγει ο συγκεκριμένος γιατρός εσείς δεν ξέρετε να το χειρίζεστε, άρα δεν σας το αγοράζουμε). Κυρίως όμως φαίνεται να παίζει με τους θεσμούς γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς καμία εξήγηση και λογοδοσία» σχολιάζει, ζητώντας το θέμα να έρθει ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img