Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Απελπισία και απόγνωση στον Παπάδο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Εντείνει την πίεση προς το Δήμο Μυτιλήνης η Κοινότητα Παπάδου για την εφαρμογή της απόφασης Διοικητικής Αποβολής των Ρομά από την κοινοτική έκταση του χωριού, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την κοινότητα. Κυρίως όμως με αυτό τον τρόπο εκτιμάται πως θα ηρεμήσουν οι περίοικοι από τις συνεχείς κλοπές και δολιοφθορές στα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς ένας από αυτούς και συγκεκριμένα ο Φώτης Δομούζης έχει φτάσει σε κατάσταση απελπισίας και με έγγραφό του προειδοποιεί το Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη, πως αν μέχρι τις 14 Ιουνίου δεν δώσει λύση στο πρόβλημα, ο ίδιος θα προχωρήσει σε απεργία πείνας έξω από το παλαιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης.  Πρόκειται για 71χρονο κάτοικο του Παπάδου, τις διαμαρτυρίες του οποίου έχουν φιλοξενήσει τα Νέα της Λέσβου, δυστυχώς όμως οι κλοπές και οι δολιοφθορές συνεχίζονται.

Το πρόβλημα, ειδικά στον Παπάδο, είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν ένα μπαράζ κλοπών σε αποθήκες, αγροικίες και κτήματα, που δεν έχει τέλος. Ωστόσο άλλοι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι ίσως υπάρχουν και ντόπιοι παραβατικοί που εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Μία τέτοια μαρτυρία είχαμε από τον συνταξιούχο ξυλουργό, Ανδρέα Σκουλό, ο οποίος έχει δεχτεί διαδοχικά χτυπήματα σε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στις παρυφές του Παπάδου. 

Όπως μας είπε ο παθών «κάθε φορά κλέβουν εργαλεία και οτιδήποτε αξίας βρίσκουν μέσα στην αποθήκη, θαμνοκοπτικά, σκαπτικά  και οτιδήποτε άλλο. Συνολικά η ζημιά που έχω υποστεί από όλες τις κλοπές φτάνει τα 3.500 ευρώ. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει, καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε αποθήκες και να τις κρατάμε άδειες και αναξιοποίητες, υπό το φόβο πως ό,τι βάλουμε μέσα θα μας το κλέψουν».

Άλλοι κάτοικοι του Παπάδου αποδίδουν την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε αδράνεια της αστυνομίας, για την οποία λένε ότι αν ήθελε να επιβάλει το νόμο θα το είχε επιτύχει εντοπίζοντας τους υπαίτιους και οδηγώντας τους στη δικαιοσύνη προς παραδειγματισμό οποιωνδήποτε άλλων παραβατικών στοιχείων στο χωριό τους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Παπάδου, Στρατής Καμάτσος, δηλώνει πως παρά τις απειλές που έχει δεχτεί και προσωπικά από άτομα Ρομά συνεχίζει, έχοντας την πλήρη στήριξη και την ενότητα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, να διεκδικεί τα αυτονόητα για το χωριό. Από τη δική του πλευρά ο Κοινοτικός Σύμβουλος (του ΚΚΕ), Στρατής Χατζηχρήστος, επισημαίνει στα Νέα της Λέσβου ότι «πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την ιστορία που έχει καταταλαιπωρήσει, αν όχι και καταρρακώσει κατοίκους του χωριού μας, τους οποίους οδηγεί στην απελπισία και την απόγνωση. Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει λάβει κατά πλειοψηφία μία απόφαση για τη Διοικητική Αποβολή των Ρομά από την κοινοτική έκταση. Εμείς αυτό που ζητούμε είναι η απόφαση να εφαρμοστεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Προσπαθούμε με ψυχραιμία να συγκρατήσουμε τους παθόντες και βλέπετε ότι εδώ στο χωριό μας έχουμε και ένα παράδειγμα απελπισμένου ανθρώπου που πρόκειται να προχωρήσει σε απεργία πείνας», κατέληξε ο κ. Χατζηχρήστος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις