Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Απελπιστική η κατάσταση στην Football League

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Football League  o αντιπρόεδρος της Π. Γιαννόπουλος, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Ο έμπειρος παράγοντας του Πανσερραικού διευκρίνισε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά από εκεί που σταμάτησε και θα γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές, ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τα οικονομικά των ομάδων καθώς ανέφερε πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, όποια και αν είναι αυτά, θα πάνε για την πληρωμή λειτουργικών υποχρεώσεων της Λίγκας και όχι στις ομάδες.

Αναλυτικά ανέφερε:

– Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Όχι, δεν θα έχουμε, γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική. Εμείς που αναλάβαμε τώρα, τρέξαμε παντού, αλλά δεν βρήκαμε άκρη. Το ταμείον, είναι μείον. Θα πρέπει να περιμένουμε το διοικητικό συμβούλιο να πάρει αποφάσεις. Και θα πρέπει να είναι σκληρές. Αν δεν βρούμε χορηγούς ή έσοδα, πώς θα λειτουργήσουμε; Μιλήσαμε με τον κύριο Ταγματάρχη και είπε ότι η ΕΤ 3 αναλαμβάνει τα έξοδα και θα δείχνει έναν αγώνα κάθε Κυριακή. Τα έσοδα που υπολογίζονται από τον τηλεοπτικό χρόνο, είναι περίπου 300 χιλιάδες. Χρήματα που δεν θα πάνε στις ομάδες καθώς δεν φτάνουν, αλλά τα χρησιμοποιηθούν για να λειτουργήσει η λίγκα. Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρουν οι πρόεδροι στο ΔΣ. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, εγώ και ο κύριος Λεουτσάκος δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

– Για το τι πρέπει να γίνει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρώτα πρέπει να πληρωθούν οι υπάλληλοι και μετά να συμφωνήσουμε σε μείωση των αποδοχών τους. Πήγαμε και στην ΕΠΟ. Καταθέσαμε κάποια αιτήματα και περιμένουμε να απαντήσουν, μήπως και μειωθούν τα έξοδά μας. Ο κύριος Κοντονής είχε πει ότι τα αιτήματά μας είναι λογικά. Αλλά υπήρξε αλλαγή στο Υπουργείο».

– Για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος με την επανέναρξή του: «Θα ξεκινήσει κανονικά και θα γίνουν εμβόλιμες».

– Για τα τηλεοπτικά και αν κάποιες ομάδες προχωρήσουν σε επαφές ατομικά: «Σε αυτό είμαστε ενωμένοι. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ο κύριος Καρυπίδης είχε πει «όλοι μαζί η κανένας». Και το σεβόμαστε αυτό».

– Για την επιστολή στη Super League: «Το 2006 είχε γίνει ένας νόμος που έλεγε ότι θα βοηθάει και τη Β’ Εθνική. Αυτοί ξέχασαν, όμως ότι είμαστε επαγγελματική κατηγορία. Ενώ τα πρώτα δύο χρόνια μας έδωσαν 2 εκατ. μετά σταμάτησαν και αυτά. Αυτά θα τα βρούμε στην πορεία μεταξύ μας. Εμείς, πάντως, με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

– Για τις άλλες πηγές εσόδων όπως τα εισιτήρια: «Τέσσερις-πέντε ομάδες έχουν εισιτήρια. Οι άλλες τι έχουν; Οι γνήσιοι φίλαθλοι άρχισαν να βαριούνται. Ευτυχώς οι μεγάλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, δεν κέρδισαν. Αν κέρδιζαν, θα έλεγαν ότι η Β’ Εθνική είναι στημένη. Το μόνο που περιμένουμε, είναι μήπως βρεθεί ένα άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ, να μας δώσει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Όχι χρήματα. Αυτά τελείωσαν. Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν 18 πρόεδροι για να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img