Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Απέραντη χωματερή η Σκ. Καλλονής»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Τι απαντά η Δημοτική Αρχή

Σε μια απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί η Σκάλα Καλλονής, όπως καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση και για την παραλία του Μολύβου που δεν έχει συντηρηθεί εν όψει του καλοκαιριού. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Χήρας, «θα περίμενε κανείς τουλάχιστον λόγω Πρωτομαγιάς και του τριημέρου όπου η περιοχή μας ήταν από τους δημοφιλείς προορισμούς, η εικόνα που θα δείχναμε στους επισκέπτες να ήταν διαφορετική. Ο κατά τα άλλα πράσινος Δήμος με τα φουτουριστικά αυτοκίνητα και τα ουτοπικά σχέδια για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι στην ουσία ένας Δήμος του κ. Βέρρου που δεν αποπνέει κανένα σεβασμό για το περιβάλλον. Να υπενθυμίσουμε στον κ. Βέρρο ότι τέτοιες εικόνες απογοητεύουν τους ντόπιους, αποθαρρύνουν τους τουρίστες και προκαλούν διαφυγόντα κέρδη για την τοπική κοινωνία. Μπορεί για τον κ. Βέρρο όλα αυτά να είναι πολυτέλεια, για μας όμως είναι άμεση προτεραιότητα», τονίζει ο ίδιος.

Πνιγμένοι στα χόρτα οι κοινόχρηστοι χώροι

Λίγες ώρες μετά από την παραπάνω ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή απάντησε στην μείζονα αντιπολίτευση αναφέροντας τα εξής: «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει έκταση 1.065 τετρ. χλμ. Ο για μήνες εξαφανισμένος κ. Χήρας, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έψαξε και βρήκε 10 τετραγωνικά μέτρα στα οποία κάποιοι ασυνείδητοι, δυστυχώς, έριξαν κλαδιά και μπάζα μέσα στις τελευταίες αργίες και σε ένα σημείο όπου στο παρελθόν υπήρχαν βουνά σκουπιδιών. Δυστυχώς με την τακτική του αυτή, δεν βλάπτει τη Δημοτική Αρχή όπως πιθανόν θεωρεί. Οι πολίτες έχουν άποψη για την αποκομιδή που πραγματοποιείται καθημερινά, ακόμα και τις αργίες. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων και της αποκομιδής μία φορά την εβδομάδα. Η τακτική του αυτή βλάπτει όμως το τουριστικό προϊόν του Δήμου, τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, που μετά από τόσα χρόνια περιμένουν με αγωνία μία καλή τουριστική σεζόν. Προσπαθεί να δημιουργήσει μία στρεβλή και φανταστική εικόνα ενός “βρώμικου” Δήμου και θα το πετύχει στο τέλος, αφού από μακριά δεν μπορεί να έχει κανείς ορθή εικόνα. Επικίνδυνος, εμπαθής και καταστροφικός. Η μόνη του προσφορά στον τόπο όπου υποτίθεται ότι υπηρετεί, ήταν η πολύμηνη αποχή του από τα τεκταινόμενα του Δήμου. Τώρα όμως, επέστρεψε δυναμικά, με νέο συνέταιρο και με μεγάλο άγχος για τις εκλογές που θα γίνουν σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Ας κάνει όμως υπομονή, υπάρχει δρόμος ακόμη».     

Την ίδια ώρα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι απαγορεύεται αυστηρώς η ρίψη μπάζων και ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους. «Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι χωματερή και ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για τη συλλογή τους. Ο κάθε δημότης είναι υπεύθυνος να μεταφέρει μπάζα και ογκώδη αντικείμενα στους ειδικούς, εγκεκριμένους και αδειοδοτημένους χώρους που υπάρχουν στο νησί».

Με δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανδρέας Αξής, τονίζει για το όλο ζήτημα πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του και των δημοτών. 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις