Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Απέτρεψαν την αποβίβαση μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ στα Μεστά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν οι κάτοικοι της Χίου, που νωρίτερα τα ξημερώματα απέτρεψαν την αποβίβαση μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ στα Μεστά. Τα μηχανήματα φορτώθηκαν χθες στο πλοίο Πελαγίτης από το λιμάνι του Πειραιά και μεταφέρονται στο γειτονικό νησί για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής στην περιοχή Θόλος.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου είχε κινητοποιηθεί από νωρίς με το πλήθος να συγκεντρώνεται από χθες το βράδυ στο λιμάνι των Μεστών. Περίπου μια ώρα κράτησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κατοίκους, αστυνομία και λιμενικό μετά την άφιξη του πλοίου και τελικά κατέληξαν τα μηχανήματα να φορτωθούν ξανά στον Πελαγίτη, ο οποίος αναμένεται να προσδέσει λίγο μετά τις 8 σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Χίου, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συμπαράσταση από Λέσβο

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χίου είχε στείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου. «Αδέρφια Χιώτες. Είμαστε μαζί σας. Μαζί θα πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια των νησιών μας. Ο αγώνας μας αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Είναι αγώνας δίκαιος. Οι ακρίτες της εσχατιάς του Αιγαίου έχουμε μάθει να πολεμάμε για το δίκιο μας. Οι Λέσβιοι είμαστε στο πλευρό σας αλλά και σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Ενωμένοι θα κερδίσουμε» ανέφερε στο μήνυμά της.


Ενημέρωση 10:43: Πριν λίγο το πλοίο Πελαγίτης αναχώρησε και από το λιμάνι της πόλης της Χίου, όπου επίσης οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν την αποβίβαση των μηχανημάτων της αναδόχου εταιρείας. Επόμενος προορισμός του πλοίου είναι το λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το κανονικό του δρομολόγιο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img