Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Απινιδωτές σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Παραδόθηκαν τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο  του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τρεις αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, μια δωρεά της εταιρείας ΕΛΠΕΝ και της οικογένειας Τρύφων, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, για την οποία έγραψαν πρώτα τα Νέα της Λέσβου όταν παραδόθηκαν στον κ. Μουτζούρη από τον Παναγιώτη Τρύφων.  

Η παράδοση των απινιδωτών έγινε, όπως είχαν γράψει τα Νέα της Λέσβου, στους Προέδρους των κοινοτήτων Μόριας, Πύργων Θερμής και Λουτρών, ενισχύοντας τον διασωστικό τους εξοπλισμό, ώστε εθελοντές να έχουν τη δυνατότητα να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Για το σκοπό αυτό μετά την παράδοση ακολούθησε από τα μέλη της Ε.Ο.Α (Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης) προς τους εθελοντές, επίδειξη της χρήσης τους και η θέση ασφαλείας (ανάνηψης) σε ένα θύμα. 

Από την παράδοση των απινιδωτών σε Λουτρά, Μόρια και Θερμή
Από την εκπαίδευση στο Μανταμάδο παρουσία του Κοινοτάρχη Χαράλαμπου Τζελαϊδή

Επίδειξη των απινιδωτών είχε γίνει το πρωί της Δευτέρας παρουσία του Δημάρχου Στρατή Κύτελη και στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ενώ προηγήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Δυτική Λέσβο η δράση της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης» με τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», όπου οι κάτοικοι Πολιχνίτου, Μεσοτόπου, Αργένου, Σκάλας Συκαμιάς και Μανταμάδου εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. 

Το όλο εγχείρημα που περιλάμβανε και την παραχώρηση δωρεάν εξωτερικών απινιδωτών στη Δυτική Λέσβο, υποστηρίζονταν και από τη Μητρόπολη Μηθύμνης και την «Hellenic Seaways.

Από τη συνάντηση των εκπαιδευτών με τον Ταξιάρχη Βέρρο

Τα στελέχη της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης», Παναγιώτης Χατζημαλλής, Δημήτρης Μεντίκογλου, Αρτέμης Πολύμος και Γκόβα Ευαγγελία, στο περιθώριο της δράσης τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, και να ολοκληρώσουν όλα τα προγραμματισμένα σεμινάρια σε Πολιχνίτο, Μεσότοπο, Άργενο, Σκάλα Συκαμιάς και Μανταμάδο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις