Απλήρωτοι 270 εργαζόμενοι απο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το μεταναστευτικό

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εκατοντάδων εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που ξεκίνησε το καλοκαίρι για την διαχείριση του μεταναστευτικού, ζήτησε χθες αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και μέλη ταξικών Σωματείων που πραγματοποίησαν παρέμβαση για το ζήτημα στα γραφεία του ΟΑΕΔ της Μυτιλήνης.

Οι 270 συμβασιούχοι, διάφορων ειδικοτήτων που έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 19 Αυγούστου και είναι όλοι μακροχρόνια άνεργοι, συνεχίζουν να βρίσκονται στην αβεβαιότητα, αφού οι «δεσμεύσεις για κάποια πρώτη δόση» είναι για τα μέσα Οκτώβρη. «Στους ήδη 2 μήνες καθυστέρησης έρχεται να προστεθεί και ένας τρίτος, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα και πιο έντονα προβλήματα στους εργαζόμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι 70 περίπου εργαζόμενοι έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι πιο έντονο, αφού γι’ αυτούς υπάρχουν επιπλέον έξοδα όπως της μεταφοράς, του ενοικίου κλπ. (δεν τους έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου) και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες που πρέπει να συντηρήσουν…

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»