Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Από τη Δευτέρα οι εκπτώσεις

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έχοντας αφήσει πίσω τους ένα Δεκέμβριο που στο πέρασμά του προκάλεσε χαμόγελα στις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς η Ερμού είδε τόσο κόσμο όσο είχε χρόνια να δει και συνέβαλαν προς αυτό οι γιορτές αγοράς αλλά και γενικότερα το κλίμα που διαμόρφωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, οι έμποροι ετοιμάζονται από τη Δευτέρα να υποδεχτούν στα μαγαζιά τους ξανά τους καταναλωτές λόγω της έναρξης του θεσμού των εκπτώσεων.

Οι εκπτώσεις ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα και ολοκληρώνονται την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, οπότε  για πάνω από ενάμιση μήνα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το θεσμό των εκπτώσεων ρευστοποιώντας μέρος των εμπορευμάτων τους.

«Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όπως και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, είναι από τους δυσκολότερους μήνες του έτους και με αυτό το δεδομένο θα σας έλεγα ότι ο θεσμός των εκπτώσεων ξεκινά την καταλληλότερη στιγμή για την αγορά, καθώς η αγωνία μας είναι να ξεπεράσουμε το δύσκολο χειμώνα που έχει απομείνει μπροστά μας μετά τις γιορτές, φτάνοντας όλοι μαζί χωρίς λουκέτα στην αγορά στην περίοδο της άνοιξης και έχοντας μπροστά μας ένα καλοκαίρι, που από όλους μας και από τους συναδέλφους επαγγελματίες του τουρισμού υπάρχουν υψηλές προσδοκίες ότι θα δουλέψει η Λέσβος αυτό το καλοκαίρι»,  είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, μιλώντας στα Νέα της Λέσβου και καλώντας τους καταναλωτές να επιλέγουν σταθερά τις επιχειρήσεις της Μυτιλήνης για την ποιότητα των εμπορευμάτων τους και τις τιμές: «Η αγορά της Μυτιλήνης ανέκαθεν φημίζεται για την ποιότητα των εμπορευμάτων της και γι’ αυτό βλέπετε ότι και οι Τούρκοι που έρχονται ψωνίζουν από τα μαγαζιά της Μυτιλήνης. Τώρα με τις εκπτώσεις είναι μία καλή ευκαιρία και για τους ντόπιους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις προσφορές και να προμηθευτούν προϊόντα καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε συμφέρουσες τιμές και είμαι βέβαιος ότι και οι συνάδελφοι στην αγορά θα κάνουν ο καθένας το καλύτερο βάσει των δυνατοτήτων τους, ώστε και κόσμο να προσελκύσουμε και το εμπόρευμά τους να ρευστοποιήσουν οι συνάδελφοι».

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν κάθε χρόνο από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ κατά την πρώτη Κυριακή που γι’ αυτές τις εκπτώσεις πέφτει 15 Ιανουαρίου προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Μουτζούρης, πάγια θέση του συλλόγου είναι η διατήρηση της κυριακάτικης αργίας και αυτό θα γίνει και φέτος.

Να σημειωθεί ότι οι φετινές εκπτώσεις αναμένονται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2013 δεν ίσχυσαν οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, δεδομένης της κατάργησής τους από την περίοδο του καλοκαιριού. Η κατάργηση των προεκπτώσεων που ήταν κάθε φθινόπωρο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και για την άνοιξη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ουσιαστικά ενισχύει τις κανονικές εκπτώσεις, δεδομένου ότι ο θεσμός δεν κατακερματίζεται σε περισσότερες των δύο περιόδων.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img