Από τη Γαλλία και τη Θεσσαλονίκη ένα γυμναστήριο στην Άγρα

Spread the love

Ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εκγύμνασης απέκτησε πρόσφατα η ορεινή Άγρα, δωρεά της οικογένειας Μυρίδου από τη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη της κόρης τους Δέσποινας που “έφυγε” πρόωρα από καρκίνο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι.

Συνδετικός κρίκος για να γίνει αυτή η δωρεά ήταν ο π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης με καταγωγή από την Άγρα, ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Εκεί γνώρισε τη Δέσποινα κατά τη διάρκεια των σπουδών της όταν πήγαινε στην εστία της εκκλησίας. Ο ιερέας συμπαραστάθηκε στο νεαρό κορίτσι κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της και ήταν στο πλευρό των γονιών της μετά το χαμό της, δίνοντάς τους κουράγιο για ν’ αντέξουν τη μεγάλη απώλεια του παιδιού τους. 

Λίγο καιρό μετά οι γονείς της Δέσποινας λόγω της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του πατέρα της, Χαράλαμπου στην εμπορία οργάνων γυμναστικής, αποφάσισαν να  κάνουν μια δωρεά εξοπλίζοντας ένα γυμναστήριο στη Νίσυρο για τα παιδιά του μικρού νησιού στη μνήμη της Δέσποινας. Στη συνέχεια και αφού γνωρίστηκαν μέσω του π. Παναγιώτη Ξενιτέλλη με τον πρόεδρο της Άγρας, Ιγνάτη Ιντζιρτζή, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα μια δωρεά, αυτή τη φορά εξοπλίζοντας πλήρως ένα γυμναστήριο στην απομακρυσμένη Άγρα ώστε τα παιδιά της περιοχής να έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται. 

Ο Σύλλογος Αγριτών Αθήνας είχε παραχωρήσει στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ένα κτίριο όπου στεγάζονται ήδη η κοινότητα και το ιατρείο της περιοχής και έτσι στο ίδιο κτίριο μετά την πραγματοποίηση κάποιων εργασιών σήμερα στεγάζεται και ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που πήρε το όνομα της Δέσποινας Μυρίδου. Τις προηγούμενες ημέρες σε μια σεμνή τελετή συγκινησιακά φορτισμένη πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του χώρου και οι γονείς της Δέσποινας, Χαράλαμπος και Μάρθα αλλά και η μικρότερη αδελφή της,  πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του γυμναστηρίου, ενώ σύντομα, όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άγρας, Ιγνάτης Ιντζιρτζής, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί θα ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες Άγρας. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Άγρας «η δωρεά αυτή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο δώρο για τα νέα παιδιά της περιοχής, τα οποία βρίσκονται μακριά από κέντρα αθλητισμού και άλλων δραστηριοτήτων και με το γυμναστήριο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να εκτονωθούν μέσω του αθλητισμού. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια της Δέσποινας για την δωρεά αυτή που αναβαθμίζει την περιοχή μας και βοηθά τα παιδιά μας να παραμείνουν στο χωριό και να έχουν κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι άνθρωποι αυτοί μέσα στον πόνο τους και στην οδύνη για το χαμό του παιδιού τους επέλεξαν να κάνουν αυτές τις δωρεές, δίνοντας χαρά σε άλλα παιδιά και αυτό δείχνει το μεγαλείο της καρδιάς τους. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους γι’ αυτό και θα τους κάνουμε επίτιμους δημότες της Άγρας».

Θα.Β. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση