Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Από τη γη στο πιάτο μας»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε μια δράση περιβαλλοντικής και διατροφικής σημασίας προχώρησε το Εσπερινό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Plant-Cook-Learn. Από τη γη στο πιάτο μας», οι μαθητές του σχολείου φύτεψαν λαχανικά στο σχολείο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον σε μια δράση που είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίησή  τους για την πράσινη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διατροφή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, αλλά και η διεύθυνση του σχολείου με καθημερινές ενέργειες βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν τους μαθητές του σχολείου, δίνοντας τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία που θα χρειαστούν στην μετέπειτα πορεία τους. Πραγματοποιώντας δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, που καλύπτουν ποικίλες θεματικές, συμβάλλουν δραστικά στην εξοικείωση των μαθητών με καθημερινά ζητήματα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Δεν πέρασαν άλλωστε και πολλές ημέρες από την διεξαγωγή του σεμιναρίου που οργάνωσε το σχολείο για τις πρώτες βοήθειες, κατά το οποίο οι μαθητές απέκτησαν βασικές γνώσεις για την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης με την συμμετοχή μελών του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Μια ακόμη τέτοια ενέργεια είναι και η δράση περιβαλλοντικού περιεχομένου που υλοποίησε το Εσπερινό Γυμνάσιο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Μιλώντας για την δράση, αλλά και για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, η διευθύντρια του σχολείου, Ευγενία Κορολόγου, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Η δράση που κάνουμε είναι στο πλαίσιο του προγράμματος «Plant-Cook-Learn» που έχουμε ξεκινήσει. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να φτιάξουμε έναν λαχανόκηπο και παρακολουθώντας την εξέλιξή του να μιλήσουμε για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και για άλλα θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και μετά να τα μαγειρέψουμε. Μάλιστα στο σχολείο μας φοιτούν και πρόσφυγες μαθητές και έτσι θα συμμετέχουν και εκείνοι μαγειρεύοντας συνταγές και φαγητά από την χώρα τους. Ήταν μια πολύ όμορφη δράση, οι μαθητές το διασκέδασαν. Μέσα από αυτή τη δράση αναδεικνύουμε και την αξία της διατροφής αλλά και της συμπερίληψης. Είχε μεγάλη συμμετοχή η δράση και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό». 

Και κατέληξε κάνοντας λόγο για τις επόμενες δράσεις που σχεδιάζει το σχολείο: «Παράλληλα συμμετέχουμε και σε πρόγραμμα που σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τις Ευρωεκλογές, που έρχονται. Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νέους ανθρώπους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία και θα υλοποιήσουμε και δράσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με το θέμα αυτό».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img