Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Από την αρχή” το Πολύκεντρο Μανταμάδου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Πριν από το καλοκαίρι η παράδοση του έργου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του Πολύκεντρου στον Μανταμάδο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή ως το παλιό παραδοσιακό ελαιοτριβείο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι με χρηματοδότηση 233.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Η δημοπράτηση έγινε από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και έχει την επίβλεψή του μέσω των μηχανικών, Αναστασίας Καραγιάννη και Μιχάλη Καλδή

 

Πριν από τις γιορτές ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της στέγης στο κεντρικό κτίριο, εμβαδού 303 τ.μ. καθώς και στα παλιά αμπάρια που λειτουργούν πλέον ως βοηθητικοί χώροι. Παράλληλα, ξεκίνησε η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά και σε αυτή την φάση εκτελούνται εργασίες μόνωσης, επισκευής των δαπέδων και επιχρίσματα. 

Ξεκίνησε η αντικατάσταση των κουφωμάτων

Σύμφωνα με την μελέτη, θα κατασκευαστούν νέα WC για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, προβλέπονται μικροεπισκευές στις εξωτερικές όψεις του κεντρικού κτιρίου και των βοηθητικών χώρων, βάσει των αδειών και των εγκρίσεων που έχουν δοθεί από την Αρχαιολογία, δεδομένου ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο. Το τελευταίο στάδιο του έργου είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ο φωτισμός εσωτερικά και εξωτερικά του Πολύκεντρου.

Το μικρό αμφιθέατρο στον περιβάλλοντα χώρο

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «η επισκευή του παλιού ελαιοτριβείου του Μανταμάδου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με σκοπό να παραδοθεί πριν από το καλοκαίρι. Είναι ένα κτίριο – σήμα κατατεθέν του Μανταμάδου που φιλοξενεί κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία την Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πλέον, θα είναι απολύτως λειτουργικό και ασφαλές για όλες τις διοργανώσεις του Δήμου και της Κοινότητας».

Επισκευές και στο εσωτερικό του κτιρίου

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Χαράλαμπος Τζελαϊδής: «Το Πολύκεντρο του Μανταμάδου είναι η μεγάλη αυλή του χωριού μας, ο χώρος όπου συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να παρακολουθήσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ή απλά για να συγκεντρωθούν, να συζητήσουν, να περπατήσουν και να ξεκουραστούν. Το έργο που γίνεται είναι πολύ σημαντικό και χαιρόμαστε για το αποτέλεσμα που βλέπουμε ήδη προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών μας».

spot_img

More articles

spot_img