Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

“Από την αρχή” το σχολείο Αγίας Παρασκευής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έπεσαν, επιτέλους, οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του εμβληματικού κτιρίου του σχολείου της Αγίας Παρασκευής, συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος και ο ανάδοχος του έργου υπέγραψαν την σύμβαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες μόλις κλείσουν τα σχολεία, με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα που είναι σήμα κατατεθέν της Αγίας Παρασκευής, ανεγέρθηκε το 1927, είναι ένα από τα ωραιότερα σχολεία της Ελλάδας και έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο κτίριο, που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη συντήρησή του, τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και εξωτερικά. Ο φωτισμός που τοποθετήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και αναδείκνυε το κτίριο δεν έχει συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα σπασμένοι προβολείς, καλώδια εκτεθειμένα και γενικά εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Και όλα αυτά σε ένα ζωτικό χώρο που φιλοξενεί καθημερινά περί τους 180 μαθητές και ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, αφού σ’ αυτόν στεγάζονται το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής. Σοβαρά προβλήματα συντήρησης αντιμετωπίζει και η αίθουσα άθλησης του σχολείου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του και παραμένει κλειστή εδώ και 3 χρόνια.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Ταξιάρχης Βέρρος, «στην εργολαβία που αναθέσαμε προβλέπονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ριζική ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος και την ενεργειακή αναβάθμιση. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και με στόχο να μην επηρεάσουν την λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά».

spot_img

More articles

spot_img