Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Από τις 11 Ιουνίου πλοίο στο Σίγρι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Δύο επιπλέον δρομολόγια από Πειραιά θα προστεθούν στο ακτοπλοϊκό πρόγραμμα της Λέσβου

Καμιά ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές δεν θα υπάρξει φέτος στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τη Λέσβο, με τη μόνη διαφοροποίηση να έχει να κάνει με την προσθήκη δύο ακόμη δρομολογίων από το λιμάνι του Πειραιά, επιστρέφοντας σε ένα ακτοπλοϊκό πρόγραμμα παρόμοιο με εκείνο του 2019, πριν υπάρξουν οι περιορισμοί της πανδημίας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος αρχές του καλοκαιριού θα σταματήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θεσσαλονίκη, με τουλάχιστον τρία δρομολόγια από και προς Καβάλα να συνδέουν το νησί μας με τη Βόρεια Ελλάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Αντίστοιχα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με το Σίγρι, με το πρώτο πλοίο της χρονιάς να φτάνει στο δυτικό λιμάνι του νησιού το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου, με την επιστροφή προς Πειραιά να προγραμματίζεται για τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παράλληλα, συνεχίζεται το ισχύον πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Πειραιάς – Μυτιλήνη, το οποίο όμως «ενισχύεται» με δύο ακόμη δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δίνοντας περισσότερες επιλογές σε όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο. «Ουσιαστικά επιστρέφουμε στο πρόγραμμα του 2019 και τα δρομολόγια της εποχής πριν τον κορονοϊό», σχολίασε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο κεντρικός πράκτορας της Attica Group, Ηλίας Πίκουλος

Είναι όμως αυτά τα δύο επιπλέον δρομολόγια αρκετά για την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης και του τουρισμού της Λέσβου; «Το μεγάλο στοίχημα είναι να αυξήσουμε τις συνδέσεις και να ανοίξουμε νέες γραμμές προς τη Λέσβο», είχε επισημάνει πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει επ’ ουδενί να διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και επιπλέον να προστεθούν οι συνδέσεις με Αλεξανδρούπολη, Βόλο και Λαύριο. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αναπτυχθούμε. Ανάπτυξη με συνδέσεις με Πειραιά και Καβάλα μόνο δεν γίνεται…», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ της Λέσβου».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img