Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Από τον φούρνο του παππού του στην Κλειώ, στα σαλόνια της γαστρονομίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Για το Β. Αιγαίο και ιδιαίτερα για την Λέσβο ο Executive Chef  Αξιώτης Παράσχος έλαβε τον υψηλότερο τίτλο της Ελληνικής Γαστρονομίας ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ από τον παγκόσμιο οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® με άδεια σήματος πιστοποίησης από το Ελληνικό Κράτος.

Ο Παράσχος γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Γερμανία από 7 χρόνων ανακατεύτηκε με το αλεύρι στην οικογενειακή επιχείρηση ΄΄ Αρτοποιείο ΄΄ του παππού Παράσχου στην  Κλειώ.

Από τότε με το μικρόβιο μέσα του δεν έπαψε να ασχολείται με το Αλεύρι και την Μαγειρική.

Σπούδασε Μαγειρική Τέχνη στα 17ου στο Βέλγιο και γνώρισε αξιόλογους chef με 3* michelin στα πρώτα του βήματα.

Έχει μαγειρέψει σχεδόν σε όλα τα κράτη και έχει βραβευτεί για την δουλειά του.

Παρουσιαστής: Εκπομπή Μαγειρικής σε Ελλάδα & Βουλγαρία Αρθρογράφος: σε Εφημερίδες & Περιοδικά

Συγγραφέας: Βιβλίων μαγειρικής

Εδώ και 10 χρόνια ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών Consulting και δημιουργίας Menu, σε Εστιατόρια και Ξενοδοχεία. Από ένα μικρό εστιατόριο της γειτονιάς μέχρι ένα γαστρονομικό restaurant, ένα καφέ που προσφέρει κρύα πιάτα ή ένα παραδοσιακό εστιατόριο και Ξενοδοχείο 4* ή 5* έχει τον τρόπο για ένα σωστό branding και να δημιουργήσει σωστές μαγειρικές και λειτουργικές υπηρεσίες.

Ξεκουράζεται στο πατρικό του όταν δεν έχει υποχρεώσεις, στα Τσόνια και απο φέτος τον Σεπτέμβριο θα γίνουν τα Τσόνια και η Κλειώ η μόνιμη κατοικία του. 

«Είμαι ενθουσιασμένος αυτό ακριβώς το μετάλλιο περίμενα να συμπληρώσω την συλλογή μου, τώρα θέλω να ξεκουραστώ στον τόπο μου, που μου έμαθε τις γεύσεις, στον τόπο μου που τόσα πολλά του χρωστάω και σε αυτούς τους υπέροχους συγχωριανούς μου από το μικρό μου χωριό την Κλειώ, τους είμαι ευγνώμων για την αγάπη τους, θα ασχοληθώ τώρα με περισσότερο ζήλο για την παράδοση του τόπου μου και την προώθηση τον αγνών υλικών και τις συνταγές της γιαγιάς» αναφέρει ο Παράσχος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img