Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Αποκαλυπτήρια μνημείου και ονοματοδοσία πλατείας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Μικρασιατών προσφύγων και για την ονοματοδοσία της πλατείας του λιμανιού της Παναγιούδας σε Πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού (1913-1922) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, στο λιμάνι της Παναγιούδας, απέναντι από την εκκλησία Γεννήσεως της Θεοτόκου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο «Ελπίδες» Παναγιούδας, την κοινότητα Παναγιούδας και τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, δηλαδή τους φορείς της Παναγιούδας. 

Όπως δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης: «Δημιουργήσαμε, ύστερα από σχεδιασμό ενός χρόνου, και με επιχορήγηση του Δήμου, ένα καλαίσθητο μνημείο στην πλατεία στη μνήμη των 656 Μικρασιατών προσφύγων που ήρθαν στην Παναγιούδα. Επίσης, ονοματοδοτήθηκε η πλατεία του χωριού και πλέον ονομάζεται Πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού. Την Κυριακή έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου παρουσία του μητροπολίτη Ιακώβου, του δημάρχου κ. Κύτελη, των αντιδημάρχων και εκπροσώπων του σχολείου της Παναγιούδας». 

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπούμπας, ιστορικός-εκπαιδευτικός, πρώην αυτοδιοικητικός της Παναγιούδας και πρόεδρος της Εταιρείας Αιολικών Μελετών. Οι επίσημοι παριστάμενοι απηύθυναν δημόσιες ευχαριστίες προς τον κ. Τσακύρη για τη βοήθεια στη διοργάνωση της ημέρας, ο οποίος λόγω νόσησης από covid19 απουσίαζε.

spot_img
- Advertisement -

More articles