Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Απόκριες στην Φίλια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Διήμερο πολιτιστικών δράσεων για τις γιορτές της Αποκριάς με καλεσμένους μικρούς και μεγάλους και με στόχο την αναβίωση των εθίμων με πολύ γέλιο, σάτιρα, μουσική και χορό, όπως ο Διόνυσος επιβάλλει, διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλιας «Η Ανάπτυξη» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Την επόμενη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην πλατεία της Φίλιας θα συγκεντρωθούν τα παιδιά του χωριού  – και όχι μόνο – και ντυμένα «γιούνια» και με την συνοδεία της «Cruella de village» θα γυρίσουν στα σπίτια συγγενών και φίλων, καθώς και στα καφενεία για να κεραστούν λιχουδιές και να χορέψουν. Στόχος της εκδήλωσης, που επιμελείται η Κοινότητα Φίλιας, είναι να γνωρίσουν οι νεότεροι τα έθιμα του χωριού και να διατηρήσουν τις παραδόσεις. 

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο παραδοσιακό καφενείο “Νησιώτης” ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλιας «Η Ανάπτυξη» διοργανώνει ένα μοναδικό Talk Show με τίτλο «My yiouni style sounds familiar», με πολύ χορό, μόδα, σάτιρα, δώρα και καλεσμένους-έκπληξη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αφυγραντήρα για την Κοινοτική Βιβλιοθήκη Φίλιας «Ο κόσμος της Σοφίας». 

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Talk Show μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6974334762 έως και την Τετάρτη 15 του μηνός. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img