ΑΠΟΨΗ: Ας μην κοροϊδευόμαστε

Αφού επέτρεψαν με την αδράνειά τους να αλωνίζουν στο πέρασμά τους συγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Λέσβο η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση, αφήνοντας χώρο για δραστηριοποίηση τέτοιων Οργανώσεων, ενώ θα μπορούσαν να χειρίζονται τα ζητήματα του μεταναστευτικού κατά προτεραιότητα κρατικές δομές, τώρα γιατί δείχνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι ενοχλούνται μπροστά στο ενδεχόμενο να μισθωθούν ξενοδοχεία από ΜΚΟ σε τουριστικές περιοχές;

Όταν, δηλαδή, μισθωνόταν ξενοδοχείο στα προάστια της Μυτιλήνης προ ετών, γιατί κανένας δεν έδειχνε την ενόχλησή του όταν ο τουρισμός μας έκανε ελεύθερη πτώση και λόγω μεταναστευτικού κανένας δεν μιλούσε. Τώρα που η οικονομία του τόπου έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάποιοι  αναγκάζονται (ή τους ανάγκασαν με την αδράνειά τους) για να σωθούν να πουλήσουν και τα ασημικά στις ΜΚΟ, θυμήθηκαν μερικοί ότι ο κατήφορος του τόπου δεν έχει φρένο;

Κι όμως θα έπρεπε να το περιμένουν. Λογικό επακόλουθο είναι σε ένα νησί που το φορτώνεις με μετανάστες και πρόσφυγες καταδικάζοντας τον τουρισμό του, οι ξενοδόχοι ειδικά το φετινό καλοκαίρι να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για να βρουν σανίδα σωτηρίας.

Το θέμα ήταν να μην οδηγηθεί εδώ που οδηγήθηκε  η Λέσβος και υπάρχουν και γι’ αυτό ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς μαζί με την Αυτοδιοίκηση δεν ερμήνευσαν  τη φωνή του λαού, τον οποίο έσυραν σε συλλαλητήρια, αλλά στη λήξη των συλλαλητηρίων είχε ξεχαστεί το ζητούμενο. Τώρα είναι προφανές ότι η Μόρια μένει ως έχει, αλλά δεν θα είναι δυστυχώς μόνο η Μόρια.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών είναι ενταγμένοι σε διαμερίσματα και κατοικίες και όπου υπάρχει ΜΚΟ υπάρχουν και δομές. Ας μην κάνουν λοιπόν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν. Αν η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την μίσθωση ξενοδοχείων τουριστικών περιοχών αυτό μπορεί να το επιτύχει με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Μέχρι τώρα όμως τι έκαναν; Με πρόσχημα τον κορονοϊό, ενέκριναν στο πρόσφατο παρελθόν προκηρύξεις για ενοικίαση πλοίων και ξενοδοχείων για τη στέγαση αιτούντων άσυλο και προσφύγων που διαμένουν στα νησιά.

Άρα, λοιπόν, τα δεδομένα δεν μπορεί να είναι και έτσι, να είναι και αλλιώς και για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, επιτέλους ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι φανερό από τη μέχρι τώρα εξέλιξη του μεταναστευτικού ότι έχουν αθετηθεί προεκλογικές υποσχέσεις σε κάθε επίπεδο.