Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΑΠΟΨΗ: Δεν βλέπουν ότι η κοινωνία τους βλέπει;

Τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να γεφυρωθεί το ρήγμα στις σχέσεις των δύο Δημάρχων, καθώς Κύτελης και Βέρρος δεν πρόκειται να βρουν έναν κοινό τόπο συνεργασίας για το καλό του τόπου. Αυτό φάνηκε και στις εκλογές για τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου στην Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ). 

Η πλευρά του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, που ελέγχει την Περιφερειακή Ένωση Δήμων  έμεινε στο τυπικό μέρος των πληθυσμιακών κριτηρίων ορίζοντας τρεις Συμβούλους από το Δήμο Μυτιλήνης και μόνο μία Σύμβουλο από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ενώ θα μπορούσαν να ήταν δύο  – δύο, αφού έτσι κι αλλιώς όλη η δουλειά στην ΕΤΑΛ γίνεται από τον πρόεδρο. Και προφανώς σε αντίποινα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ετοιμάζεται να συγκροτήσει Αναπτυξιακή Εταιρεία με τους Δήμους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Δηλαδή μία Αναπτυξιακή στον ίδιο Νομό με την πρωτεύουσα του Νομού εκτός!!! Ενώ θα μπορούσαν από δύο εκπροσώπους ο καθένας τουλάχιστον να συνυπάρξουν, ούτε αυτό όμως δεν έκαναν!  

Πραγματικά είναι να λυπάται κανείς για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Ίσως δεν έπρεπε τελικά να διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος γιατί με τη διάσπαση οι δύο Δήμαρχοι έχουν χωρίσει το νησί μας σε Ανατολικούς και Δυτικούς. Και είναι και οι δυο τους υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι των κατοίκων της Λέσβου αλλά και έναντι της ιστορίας, καθώς σε μια περίοδο που ο τόπος δοκιμάζεται σκληρά έπρεπε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν, ενωμένοι, λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Αντί γι’ αυτό όμως οι πολίτες της Λέσβου παρακολουθούν αλληλοκαρφώματα, έντονο παρασκήνιο, κρυφές συναντήσεις της κάθε πλευράς για να πετάξει εκτός τερέν την άλλη και αυτό βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου ως ενιαίου συνόλου. Πώς να μην βλάπτει άλλωστε όταν έχουμε στη Λέσβο έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο, κι αυτό την ώρα που  το νησί μας πνέει τα λοίσθια σε κάθε επίπεδο.

Θα κριθείτε για την ενότητα και την υπευθυνότητά σας κύριοι Δήμαρχοι και της Μυτιλήνης και της Δυτικής  Λέσβου. Θα κριθείτε και από την ιστορία, πριν από αυτό όμως θα σας κρίνουν πρώτα οι πολίτες στις επόμενες εκλογές. Επιστήμονες άνθρωποι είστε και οι δυο, ας καθίσει λοιπόν ο καθένας στο γραφείο του και ας σκεφτεί πώς θέλει να τον θυμούνται οι πολίτες. Ο διχασμός  ωφελεί μόνο τους «λίγους». Ας το σκεφθούν και ας πράξουν αναλόγως. Ο χρόνος μπορεί να μην γυρίζει πίσω, ταυτόχρονα όμως είναι και γιατρός, όπως έλεγαν οι παππούδες μας, για να κλείσει τις πληγές αν οι δύο Δήμαρχοι αποφασίσουν τουλάχιστον να συμφωνήσουν σε ένα γενικό πλαίσιο για το καλό του τόπου, ώστε να μπει ένα τέλος στον “πόλεμό” τους. 

 

Προηγούμενο άρθρο117 γύρισαν…
Επόμενο άρθροΒέρρος – Τζιμής σημειώσατε 1