Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

ΑΠΟΨΗ: Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα, στα «Νέα της Λέσβου», από αναγνώστες μας, που ρωτούσαν τι σημαίνει η κήρυξη ολόκληρης της Λέσβου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης;

Η κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης  δίνει  δυνατότητες, όπως την πρόσκαιρη ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με προσωπικό χωρίς διαδικασίες, χρηματοδοτήσεις, εκτέλεση έργων με ελιγμούς και παρέκκλιση χρονοβόρων διαδικασιών, καθώς και δυνατότητα απευθείας αναθέσεων και κατάρτιση ειδικών σχεδίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Προβλέπονται επίσης – ανάλογα με το πρόβλημα – και μέτρα, όπως η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες και η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων, αν θα υπάρξει φυσικά τώρα τέτοια δυνατότητα σε αυτή τη φάση για τη Λέσβο.

Επί της ουσίας, η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης είναι για να προχωρήσει η Κυβέρνηση τα μέτρα «προστασίας μας» με συνοπτικές διαδικασίες και δικό της συντονισμό, επιβάλλοντας μέτρα εκεί που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν. Άλλωστε στο προχθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα είπε όλα: «Οι κάτοικοι της Λέσβου θα αποζημιωθούν και θα προστατευτούν», ενώ λίγο παρακάτω σημειώνει: «Κανείς άλλος μετανάστης ή πρόσφυγας, όμως, δεν θα επιτραπεί να ταξιδέψει και θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στις τοπικές δραστηριότητες». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πιστεύω πως μια άσχημη εμπειρία μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε ευκαιρία για μια καλύτερη πραγματικότητα. Και αυτό θα γίνει στη Λέσβο».

Άρα, λοιπόν συνοψίζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν, κανείς μετανάστης δεν θα ταξιδέψει και η άσχημη αυτή εμπειρία μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε ευκαιρία για καλύτερη πραγματικότητα και αυτό θα γίνει στη Λέσβο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Με το ζόρι μας επιβάλουν το μεταναστευτικό στο περιτύλιγμα της «ευκαιρίας» για τη Λέσβο ώστε οι μπίζνες και οι ΜΚΟ να συνεχίσουν να ζουν και να βασιλεύουν!  Αυτό λέγεται βίαιη προσαρμογή. Eχουν αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς και η κοινωνία δεν έχει λόγο και ρόλο. Και μη μας πουν ότι εμείς τους εκλέξαμε για να μας κυβερνήσουν άρα να μην αντιδρούμε και να τους αφήσουμε να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Γιατί αν το πουν αυτό θα τους θυμίσουμε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό και τι καταλόγιζαν στους προκατόχους τους για την κατάσταση στη Μόρια όπως και τώρα οι προκάτοχοί τους ως Αξιωματική Αντιπολίτευση με περίσσια υποκρισία κάνουν πως προήρθαν από παρθενογένεση ξεχνώντας τι έχει συμβεί στον τόπο επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ με το μεταναστευτικό κι αυτούς που λιάζονταν!

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img