ΑΠΟΨΗ: Κρίμα…

Όταν ο Δήμος Μυτιλήνης το προηγούμενο διάστημα άρχισε να φρεσκάρει τους στύλους πάνω στους οποίους βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες προειδοποιήσαμε μέσα από τη σχολιογραφία μας ότι δεν θα έπρεπε η παρούσα δημοτική αρχή να συνεχίσει το λάθος της προηγούμενης, δηλαδή να βάφει πάνω σε ανοξείδωτο μέταλλο, καθώς αυτά είναι πασαλείμματα, η μπογιά σύντομα  ξεφλουδίζει και το αποτέλεσμα εκτός από ακαλαίσθητο είναι και το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Μάλιστα διαπιστώνοντας με την πάροδο των εβδομάδων ότι δεν καταλάβαιναν τι τους λέγαμε, καλόπιστα εξηγήσαμε επί τόπου σε έναν φωτεινό σηματοδότη στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Στρατή Τζιμή τι εννοούμε. Και εκείνος τότε φάνηκε να κατανοεί αυτό που μπορεί να καταλάβει ο καθένας βλέποντας στην φωτογραφία μας την ξεφλουδισμένη μπογιά στο ανοξείδωτο (δεν χρειάζεται βάψιμο!) μέταλλο.

Ωστόσο, χθες διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος συνεχίζει το χαβά του, να σπαταλά μπογιά και εργατοώρες  για να βάφει στύλους που δεν χρειάζονται βάψιμο και που είναι βέβαιο πως θα ξεφλουδίσουν σύντομα και πάλι! Απευθυνθήκαμε λοιπόν εκ νέου στον κ. Τζιμή, ο οποίος ενώπιον υπαλλήλου του Δήμου μας απάντησε απαξιωτικά (αν όχι και με λουδοβίκειο ύφος) ότι δεν ασχολείται με αυτά, εκείνος «ασχολείται με τα μεγάλα έργα». Δεν καταλάβαμε τι εννοούσε, καθώς τα μέχρι τώρα έργα που έχουν αρχίσει δειλά να εκτελούνται είναι τα προγραμματισμένα από την εποχή Γαληνού. Ακόμα και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων που κάνουν στη Σουράδα δεν έχουν προβλέψει εσοχές για τους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι είναι προφανές ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα «ανεβούν» και πάλι πάνω στο πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας τους πεζούς και ιδιαίτερα τις μητέρες με τα καροτσάκια και μάλιστα αυτή την επισήμανση μας την έκανε προ ημερών ο πρώην Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κατζανός!  Αλλά ακόμα και στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ξεκίνησε να κάνει ένα ψευτολίφτινγκ ο κ. Τζιμής αδυνατεί να ολοκληρώσει τις εργασίες, ενώ κοντεύουμε να συμπληρώσουμε ένα χρόνο και φτάνουμε στο καλοκαίρι σε λίγο!

Την ίδια ώρα η καθημερινότητα του πολίτη στη Μυτιλήνη αντιμετωπίζει προβλήματα που συσσωρεύονται. Με άλλα λόγια δεν λειτουργεί ο τομέας της αυτεπιστασίας στο Δήμο, όπως τον λειτουργούσε επί Γαληνού ο Γιάννης Αμπουλός, που με καθημερινές παρεμβάσεις, τσιμεντοστρώσεις και συντηρήσεις στη Μυτιλήνη και στα χωριά έδινε λύσεις σε προβλήματα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Δήμος ήταν ενιαίος! 

Όχι, είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Μυτιλήνης δεν είναι οι στύλοι των φωτεινών σηματοδοτών, τα σχόλιό μας έχει βαθύτερο νόημα. Το πρόβλημα της Μυτιλήνης είναι η ακαλαισθησία, και τα πασαλείμματα απλά για να ξοδεύουμε μπογιά και να απασχολούνται  οι εργάτες! Όταν οι γειτονιές και τα χωριά μας πονάνε από τους δρόμους που είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν με κίνδυνο των διερχόμενων οδηγών, όταν οι λακκούβες ανοίγουν αλλά δεν κλείνουν, όταν γενικά η καθημερινότητα του πολίτη βρίσκεται σε… αναμονή, στη Μυτιλήνη βάφονται οι ανοξείδωτοι στύλοι (και όχι το… οξειδωμένο φανάρι της προκυμαίας η βάση του οποίου έχει σαπίσει, όπως αναδείξαμε πρόσφατα και έβαψαν μόνο αυτή αφήνοντας το υπόλοιπο μέρος διαβρωμένο και σε τρία χρώματα!!!). Πασαλείβονται οι στύλοι των φαναριών αλλά το πράσινο στο φανάρι της συμβολής των οδών Σμύρνης και Βενιζέλου δεν ανάβει εδώ και μήνες και το ένα κρύσταλλο που έχει εξαφανιστεί δεν αντικαταστάθηκε!

Ας ασχολείται λοιπόν ο κ. Τζίμης με τα «μεγάλα», όπως λέει, έργα και ας απαξιώνει όλα τα άλλα. Κάθε κριτική, κάθε αντίθετη άποψη. Θα κριθεί η Αντιδημαρχία του επί Κύτελη, όπως κρίθηκε και επί Γαληνού!  

Εμείς, πάντως, που κρινόμαστε κάθε μέρα από τους αναγνώστες μας, ένα έχουμε να πούμε: Να λένε κάποιοι ευτυχώς που η τοπική κοινωνία από τη μια ήταν αποσπασμένη με το μεταναστευτικό και από την άλλη τώρα βρίσκεται κλεισμένη στα σπίτια της με τον κορονοϊό! Αν βγουν οι δημότες από τα σπίτια τους θα είναι το πρόβλημα…