Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΑΠΟΨΗ: Ποια Υπουργός και ποια Επιτροπή!

Σε μία εποχή που ο κορονοϊός στην Ελλάδα μετά από δύο μήνες lockdown καταγράφει ανησυχητική αναζωπύρωση, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έρχεται και ανακοινώνει το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων  και ακολούθησε η απόφαση της επιτροπής των ειδικών. Ουδείς είναι αντίθετος στο άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση όμως όφειλε και οφείλει να διασφαλίσει την προστασία των χρονίως πασχόντων γονέων, που από χθες έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο με το καρδιοχτύπι.

Νεφροπαθείς, διαβητικοί, με πνευμονολογικά προβλήματα, καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλες χρόνιες παθήσεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους ρισκάροντας να κολλήσουν τον κορονοϊό από τα παιδιά τους! Ιδιαίτερα όταν το μεταλλαγμένο στέλεχος που έχει καταγραφεί στη χώρα μας «χτυπά» και τα μικρά παιδιά!

Αυτό το σοβαρό ζήτημα δεν έχει απασχολήσει ούτε την κυβέρνηση, ούτε την Επιτροπή των ειδικών, ούτε την αντιπολίτευση! Έχουμε ακούσει μέχρι τώρα αντιπολιτευτικές άρες, μάρες  κουκουνάρες, αυτά που έχουν όμως αξία και σημασία για τους πολίτες, τα ουσιαστικά δηλαδή, δεν τα έχει σκεφτεί κανείς να τα αναδείξει! Να αναδείξει ότι δεν μπορεί ένας καρκινοπαθής γονέας που βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή να στείλει το παιδί του στο σχολείο με αυτές τις συνθήκες! Πόσο δυνατά θα πρέπει να το φωνάξει για να τον ακούσουν; Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν οι ειδικοί; 

Στο όνομα ποιας εκπαίδευσης η κυρία Υπουργός Παιδείας υποχρεώνει χρονίως νοσούντες να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τους δίνει τη στοιχειώδη εναλλακτική δυνατότητα τηλεκπαίδευσης; Είναι κρίμα ενώ υπάρχει τέτοια δυνατότητα για τα παιδάκια που έχουν νοσήματα να μην επεκτείνεται και για τα παιδιά των χρονίως πασχόντων. Ποιο είναι το πρόβλημα του Υπουργείου Παιδείας να υπαχθούν και τα παιδιά των χρονίως πασχόντων στην τηλεκπαίδευση που ισχύει έτσι κι αλλιώς για τα παιδάκια με νοσήματα; Υπάρχουν για παράδειγμα εκπαιδευτικοί και σε σχολεία του τόπου μας που κάνουν τηλεκπαίδευση για παιδάκια με νοσήματα, αλλά δεν μπορούν να βάλουν και τα δικά τους παιδιά να παρακολουθούν, όσοι γονείς έχουν σοβαρά νοσήματα! Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ένα Υπουργείο Παιδείας που έχει επικίνδυνη άγνοια της πραγματικότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και την ανυπαρξία αντιπολίτευσης στη χώρα μας. Μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να σταθεί στα προβλήματα του πολίτη.

Σημειωτέον πως για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας του ανώτατου οργάνου εκπροσώπησης των Ενώσεων Γονέων στην Αθήνα, καθώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματα να συναντήσουν την Υπουργό, η κ. Κεραμέως δεν τους έχει (κατά)δεχθεί!