Άποψη : Σιγά… η ΔΕΗ κοιμάται!

Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας είναι και οι συχνές, απροειδοποίητες και μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος της Δ. Ε. Η., ειδικά φέτος το καλοκαίρι κι όχι μόνο.
Ως ενεργή πολίτις αναρωτιέμαι: μόνο εμείς οι καταναλωτές ρεύματος έχουμε υποχρέωση απέναντι στη Δ.Ε.Η. , η Διεύθυνσή της δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μας; Απέναντι ειδικά στους καταστηματάρχες εστίασης αλλά και σε όσους απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι – εν μέσω της λαίλαπας του κορονοϊού – προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν και να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους; Απέναντι στους λιγοστούς επισκέπτες του νησιού μας που το επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά ότι το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. λειτουργεί εδώ και χρόνια στα όρια των δυνατοτήτων του. Εμείς όλοι θυμόμαστε ότι πριν από χρόνια κάποιοι «προοδευτικοί» συμπατριώτες μας εμπόδισαν τη μετεγκατάσταση και – κατά συνέπεια- αναβάθμιση του εργοστασίου στην θέση Καράβα του Μανταμάδου. Έτσι κατέληξε ένα ολόκληρο νησί δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και λίγων ταλαίπωρων επισκεπτών να πληρώνει την αβελτηρία ορισμένων, οι οποίοι – λόγω στενοκεφαλιάς ίσως; – μας καταδίκασαν να υπομένουμε τις διακοπές του ρεύματος με τα ….κεριά στα χέρια, που….δημιουργούν μια ωραία , ρομαντική ατμόσφαιρα!

ΕΙΡΗΝΗ ΒΙΔΗ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ