Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑΠΟΨΗ: Τα περί λαϊκισμού για το μεταναστευτικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τώρα που κέρδισε τον αντίπαλό του στις Περιφερειακές εκλογές ο Κώστας Μουτζούρης εμφανίζεται σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης και σε αθηναϊκές εφημερίδες, ενώ προεκλογικά πρόσβαση είχε μόνο ο αντίπαλός του, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Περιφερειάρχης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Αρένα”, η οποία ασχολήθηκε με την ανάφλεξη στη Γάζα, αν και η παρουσία του κ. Μουτζούρη είχε σχέση με την αύξηση των ροών στα νησιά. 

«Πρέπει ο Υπουργός να μην ωραιοποιεί καταστάσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, ζήτησε να συναντηθούν για ενημέρωση αλλά και για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Υπουργός μάλιστα συνεχάρη για την εκλογή του τον Κώστα Μουτζούρη, επισημαίνοντας ότι τώρα πλέον τελείωσαν οι εκλογές κι απαιτείται συνεργασία Κράτους και Περιφέρειας.

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης επιδιώκει να περάσει τους σκοπέλους για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΚΥΤ στη Βάστρια και ως προς αυτή την προτεραιότητα χρειάζονται σύμμαχό τους την Περιφέρεια και είναι ικανοί να υποσχεθούν μέχρι και χρίσμα στον κ. Μουτζούρη ακόμα και για την επόμενη πενταετία! Ο Περιφερειάρχης όμως, για δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κατέγραψε σημαντικές νίκες και ιδιαίτερα σε αυτές τις εκλογές η νίκη του κ. Μουτζούρη έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί «τα έβαλαν μαζί του θεοί και δαίμονες». Δεν θα πρέπει λοιπόν να ξεχνά ότι οι πολίτες τον στήριξαν κατά κύριο λόγο για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό. 

Γιατί προφανώς δεν είναι λαϊκισμός το ΟΧΙ στη Βάστρια! Αλίμονο να είναι λαϊκισμός η απαίτηση ενός τόπου για εγκατάσταση ΚΥΤ, που δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 1.500 – 3.000 άτομα. 

Το να ζητά ένας τόπος να κατανείμουν τις ροές των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα ισομερώς, δεν θα σηκώσουν τα νησιά όλο το βάρος, αυτό προφανώς δεν είναι λαϊκισμός! Και αν έκαναν οι κυβερνώντες από την αρχή ένα τέτοιο έργο, θα το είχαν ήδη εγκαινιάσει! Προφανώς πρέπει να υπάρχει μία δομή για να μην μένουν στο δρόμο, όχι όμως μία φαραωνική δομή, οι εγκαταστάσεις της οποίας προϊδεάζουν για το τι περιμένει τη Λέσβο. 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Τα χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου έχουν σφραγιστεί, το είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καιρίδης, δημοσιεύσαμε χθες τη δήλωσή του. Αυτό σημαίνει πλέον ότι το Ελληνικό Κράτος για να προστατεύσει τα χερσαία σύνορά του αφήνει το μεταναστευτικό ρεύμα να μετατοπιστεί αποκλειστικά προς τα νησιά και γι’ αυτό έχουν φτάσει μέχρι τη Ρόδο οι αλλοδαποί. Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από όλη αυτή την ιστορία και πέρνα στα ψιλά γράμματα μέχρι το επόμενο ναυάγιο είναι ότι η μετατόπιση του μεταναστευτικού ρεύματος μόνο από τα θαλάσσια σύνορα ανοίγει το δρόμο για να χαθούν περισσότερες ανθρώπινες ψυχές στα νερά του Αιγαίου, να συνεχίζει δηλαδή η θάλασσά μας αποτελεί υγρό τάφο για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα κανείς τι περιμένει τον τόπο μας όταν θα λειτουργήσει η Βάστρια και ταυτόχρονα θα υπάρχουν έτοιμες και οι εγκαταστάσεις του Καρά-Τεπέ! Όταν θα εγκαινιαστεί το ΚΥΤ της Βάστριας και θα… πέσει το σήμα στα απέναντι παράλια από τις ΜΚΟ που δρουν στη Λέσβο, ο τόπος μας θα γίνει η επόμενη Λαμπεντούζα. Επομένως σε τέτοια ζητήματα το μόνο που δεν χρειάζονται είναι οι εκπτώσεις στις διεκδικήσεις. Εδώ χρειαζόμαστε χώρο προσωρινής κράτησης μεταναστών 1.500 έως 3.000 άτομα το πολύ, αλλιώς… χαθήκαμε! Δεν θα γίνει η Λέσβος η αποθήκη ανθρώπινων ψυχών για την Ευρώπη.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img