Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΑΠΟΨΗ: Τώρα ήταν η ευκαιρία, αλλά ποιος να βρεθεί;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τώρα είναι η ευκαιρία να βγουν οι αυτοδιοικητικοί και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Λέσβου χτυπώντας συμπονετικά στην πλάτη τον κύριο Μηταράκη και να του πουν: «Άντε, ευκαιρία τώρα είναι που κάηκε το ΚΥΤ, να τους πάρετε και τους 13.000 από τη Λέσβο να τελειώνουμε!». Ποιος όμως να ορθώσει το ανάστημά του και να το πει αυτό;;; Άλλοι χρειάζονται τη Νέα Δημοκρατία για να κατέβουν στο μέλλον ως υποψήφιοι βουλευτές, άλλοι θέλουν χρίσματα και έργα, ενώ και η αντιπολίτευση δεν είναι άμοιρη ευθυνών, τρέφεται από τέτοιες καταστάσεις!

Να γιατί, χθες, κάποια στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαβεβαίωναν εργαζόμενους του ΚΥΤ «που έκλαιγαν ότι θα χάσουν τις δουλειές τους» ότι σε… τρεις μέρες όλα θα είναι καινούργια και στη θέση τους, θέλοντας να δείξουν με τη χρήση του «τριημέρου» ότι το νέο ΚΥΤ θα δημιουργηθεί τόσο γρήγορα που το όλο έργο θα μοιάζει με θαύμα! Και σ’ αυτό συμβάλλει και η κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα αίτημα που είχε υποβάλει ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, όταν βρέθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στον Σομαλό του ΚΥΤ. Και πράγματι η Έκτακτη Ανάγκη είναι για τον κορονοϊό στους αλλοδαπούς, εξυπηρετεί όμως και την κυβέρνηση για την επιτάχυνση εργασιών και προμηθειών!

Να γιατί δεν φεύγει ούτε ένας αλλοδαπός από τη Λέσβο. Τώρα έχουν άλλωστε άλλοθι και τον κορονοϊό, πλην ενός αριθμού ανήλικων αλλοδαπών και έτσι το πρόβλημα θα συνεχίσει να παραμένει πρόβλημα και οι μετανάστες μόνιμα στη Λέσβο.

Προμήθειες, έργα, μπετόν, σκηνές, μισθωτήρια, δωρεές, θέσεις εργασίας σε ΜΚΟ: Όλα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Με μια διαφορά: Αυτή τη στιγμή είναι διασκορπισμένοι κάποιες χιλιάδες αλλοδαποί, άγνωστο πού, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει κάποιοι εξ αυτών να είναι φορείς του κορονοϊού! Και σε αυτό το ζήτημα πρόλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου μιλώντας για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και μάλιστα αυτό το είπε πριν τη φωτιά στο ΚΥΤ.

Δεν είναι δυνατόν εδώ και μια εβδομάδα να έχουν «τη φωτιά του κορονοϊού» και να υπάρχουν στη Λέσβο πάνω από 200 συνοριοφύλακες χωρίς να έχουν φροντίσει να είναι αστακός το ΚΥΤ, να μην μπαίνει και βγαίνει ούτε κουνούπι και όχι να το βάλουν φωτιά, και μάλιστα κάτω από τη μύτη τους!

Καθώς όμως δεν αρκεί μόνο η κριτική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα «διά ταύτα» στη σχολιογραφία μας, να σημειώσουμε ότι ένα ΚΥΤ με 12.000 – 13.000 κόσμο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα για μια νησιωτική περιοχή, είτε λόγω πανδημιών και άλλων νοσημάτων ή ακόμα και σε περιόδους εθνικών κρίσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κάθε Ερντογάν μπορεί να επικαλεστεί τη σωτηρία των ομόδοξών του ως ο προστάτης των μουσουλμάνων, που θέλει να φαίνεται! Άρα, λοιπόν, εδώ και τώρα πρέπει να ζητηθεί η παραμονή στη Λέσβο 3.000 έως 4.000 αλλοδαπών και όλοι οι άλλοι να κατανεμηθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία για τον τόπο, μπροστά μας θα βρούμε στο μέλλον τα ακόμα χειρότερα. Ενδεικτικό της μαφίας του μεταναστευτικού στη Λέσβο είναι το γεγονός ότι παρουσία δύο Υπουργών χθες στη Λέσβο για να συντονίσουν υποτίθεται για το ξεπέρασμα της κρίσης, μόλις έπεσε ο ήλιος μπήκαν κι άλλες φωτιές στο ΚΥΤ, ώστε να καεί ότι είχε απομείνει όρθιο χθες το πρωί! Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα!

Επομένως το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι ποιος από τους τοπικούς φορείς θα βγει μπροστά και χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι των κυβερνώντων θα φωνάξει το «ΩΣ ΕΔΩ», που χρόνια τώρα ψιθυρίζει η τοπική κοινωνία. Άραγε ποιος;

 

- Advertisement -

More articles

spot_img