Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Απορρίφθηκε η προσφυγή για τη ΔΕΔΑΠΑΛ


Απορριπτική είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου επί της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη Κουφέλου για την εκλογή των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ, με σκοπό την ανάδειξη νέας Διοίκησης. Το θέμα αυτό είχε φέρει σε αντιπαράθεση την Δημοτική Αρχή με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία η πλειοψηφία προχώρησε στον ορισμό των εκπροσώπων, ενώ η παράταξη του Πανάγου Κουφέλου απείχε, καταθέτοντας στη συνέχεια την προσφυγή στην ΑΔΑ.

Η προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης βασίστηκε σε άρθρο του καταστατικού της Εταιρείας στο οποίο προβλεπόταν ότι η θητεία της απερχόμενης Διοίκησης λήγει τον Απρίλιο του 2025. Επιπροσθέτως, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να οριστεί εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση από τη Θερμή, αλλά και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έκρινε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νόμιμη κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέας Διοίκησης.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Κουφέλος: «Ενημερωθήκαμε για την απόφαση της ΑΔΑ και τη νομική ερμηνεία που έδωσε η Υπηρεσία επί της προσφυγής, η οποία είναι σεβαστή, αφού πρόκειται για το Όργανο το οποίο ελέγχει όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από κει και πέρα επιφυλασσόμεθα για τα περαιτέρω, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε δηλώσαμε ότι θα παραμείνει η απερχόμενη Διοίκηση στη θέση της έως το 2025. Αυτό που είπαμε εξ’ αρχής ήταν ότι ως Ανώνυμη Εταιρεία έπρεπε πριν παραδώσει καθήκοντα να ελεγχθεί από τους ορκωτούς ελεγκτές, όπως και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img