Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αποζημιώσεις σε 139 δικαιούχους

Αποζημιώσεις ύψους 300.000 ευρώ θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες αγρότες και κάτοικοι της Μόριας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους από πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής λίγο έξω από το χωριό το 2018. Βέβαια, οι δικαιούχοι περίμεναν τις αποζημιώσεις πολύ νωρίτερα, αφού είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους το 2019 και είχε ακολουθήσει έλεγχος από τα μέλη της Επιτροπής Καταγραφής του Δήμου. Οι διαδικασίες όμως καθυστέρησαν σημαντικά κατά την επικαιροποίηση των καταστάσεων που ολοκληρώθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, που έλαβε την σχετική απόφαση.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το ποσό των 293.926 ευρώ που θα κατανεμηθεί σε 139 δικαιούχους. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, κλοπές σε κτήματα, ζωοκλοπές, ζημιές σε καλλιέργειες και δέντρα και αποκαταστάσεις. Στην κατάσταση που συνέταξε η αρμόδια Επιτροπή και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία του κάθε δικαιούχου, το αιτούμενο ποσό και οι ζημιές που δήλωσε. Για να πιστωθούν οι αποζημιώσεις στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε δικαιούχου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που ζητά ο Δήμος.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια και αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των δικαιούχων και το ποσό που θα λάβει ο καθένας ως αποζημίωση.