Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Άρχισαν τα όργανα” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Εταιρείες
  • Δεν παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ ο Π. Κατσαβέλλης

“Άρχισαν τα όργανα” από νωρίς στην χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, όπου ήρθαν σε αντιπαράθεση για αρκετά ζητήματα η Δημοτική Αρχή και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με κυριότερο τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ, προκειμένου να συγκροτηθεί νέα Διοίκηση μετά από τις εκλογές. Τόσο ο επικεφαλής, Πανάγος Κουφέλος, όσο και το μέλος της παράταξης “Νέα δράση, νέος Δήμος” και Πρόεδρος της Διαδημοτικής Εταιρείας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, υποστήριξαν ότι η θητεία του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου λήγει σε 4 χρόνια, σύμφωνα με το καταστατικό, ήτοι τον Απρίλιο του 2025 και για τον λόγο αυτό απείχαν από τον ορισμό εκπροσώπων. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, επικαλέστηκε άρθρο του καταστατικού που αναφέρει ότι το αργότερο μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών πρέπει να συγκροτηθεί νέα Διοίκηση, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι ηθικό να παραιτούνται από τις θέσεις τους τα μέλη των απερχόμενων Δ.Σ. και ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εκλεγεί, όταν μεσολαβούν εκλογικές αναμετρήσεις κατά τις οποίες οι πολίτες επιλέγουν τους εκπροσώπους τους με δημοκρατικές διαδικασίες». 

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ενέμεινε στην θέση που διατύπωσε από την αρχή, με τον κ. Κατσαβέλλη να αναφέρει ως παράδειγμα το γεγονός ότι και η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ είχε παραμείνει στο “τιμόνι” της Εταιρείας μέχρι τον Απρίλιο του 2021, αν και οι εκλογές είχαν διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019. 

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή όρισε τους δικούς της εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση οι οποίοι θα είναι ο Γιώργος Αλεξίου, ο Χρήστος Δαγιέλλης, ο Νίκος Καρασάββας, ο Αντώνης Δάλας, ο Σωτήρης Μαρινάτος και ο ίδιος ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας.

Σε ό,τι αφορά τον ορισμό εκπροσώπων στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, για την θέση του Προέδρου προτάθηκε από τον Δήμαρχο και ψηφίστηκε ο Παναγιώτης Τακτικός, με Αντιπρόεδρο τον Χρήστο Δαγιέλλη. Ως μέλος θα μετέχει επίσης ο Παναγιώτης Βάλεσης. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι ο Παναγιώτης Καρέκος, ο Δημήτρης Μαλλιαρός και ο Νίκος Γιαννάκας. Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης προτάθηκε και ψηφίστηκε η Άννα Γρίβα – Περγαμηνού με αναπληρωματικό τον Μιχάλη Φραντζέσκο.

Στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Σπανός και μέλος ο Ιάκωβος Βράνης, με αναπληρωματικούς τον Παναγιώτη Προβέτζα και την Εριφύλη Χιωτέλλη. Από την παράταξη Κουφέλου θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης και η Άννα Γρίβα – Περγαμηνού.

Ο Παναγιώτης Βάλεσης θα είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, με αναπληρωματικό το Νίκο Καρασάββα, ενώ τα υπόλοιπα τακτικά μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας θα είναι ο Λευτέρης Κοτσώνης, ο Παναγιώτης Σεκερτζής και ο Γιώργος Αλεξίου. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν ο Χρήστος Δαγιέλλης, ο Δημήτρης Μαλλιαρός και ο Βασίλης Τσαγκάρης. Από την μείζονα αντιπολίτευση προτάθηκαν και ψηφίστηκαν ο απερχόμενος Πρόεδρος, Γιώργος Φλώρος και ο Προκόπης Τζιμής.

Στη Γενική Συνέλευση της ΑΔΕΛ οι εννέα εκπρόσωποι που πρότεινε ο Δήμαρχος και ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Βασίλης Τσαγκάρης, ο Ιάκωβος Βράνης, ο Παναγιώτης Προβέτζας, ο Λευτέρης Κοτσώνης, ο Χρήστος Δαγιέλλης, ο Νίκος Γιαννάκας, ο Νίκος Σπανός, ο Παναγιώτης Βάλεσης και η Εριφύλη Χιωτέλλη. 

Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό “Μυτιλήνη Α.Ε.” Πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε ζητήσει ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή σχετικά με την παρέμβαση που γίνεται αυτές τις μέρες στο χώρο μεταξύ του κτιρίου της Περιφέρειας και του Δημοτικού Θεάτρου, όπου υπήρχαν τα στέγαστρα για τους μικροπωλητές. Ο κ. Κουφέλος τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρόκειται για δημοτική περιουσία. Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιώργος Κατζανός, απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί ο κεντρικός αυτός χώρος που είχε υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και είχε μετατραπεί σε άνδρο παρανομίας, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τέλος, αρνητική ήταν η στάση της παράταξης Κουφέλου στην εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Εριφύλης Χιωτέλλη για την ίδρυση και καθιέρωση Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τονίζοντας ότι υποβαθμίζει την μεγάλη διοργάνωση του Λεσβιακού Καλοκαιριού του Δήμου Μυτιλήνης που έχει αναγνωριστεί και καταξιωθεί τα τελευταία χρόνια.

spot_img

More articles

spot_img