Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Άρωμα Χριστουγέννων στη Μυτιλήνη!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα και την έλευση του Άη – Βασίλη 

Άρωμα Χριστουγέννων θα μυρίσει από νωρίς φέτος στη Μυτιλήνη με τον στολισμό που θα ξεκινήσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη επιχειρήσεις της πόλης αλλάζουν βιτρίνες για να βάλουν τα γιορτινά τους. Αν και ο καιρός θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει ήδη αποφασίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση με μουσική και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. 

Τα δικά τους χριστουγεννιάτικα δέντρα θα έχουν όλες οι Δημοτικές Ενότητες, δηλαδή ο Ευεργέτουλας, η Γέρα, η Θερμή, η Αγιάσος και το Πλωμάρι, που θα τοποθετηθούν σε κεντρικές πλατείες, ενώ θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών. 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικές κατασκευές, πάρτι και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς δημότες. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 10,5 μέτρων, που θα δεσπόζει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, την φάτνη, τις εορταστικές μπάλες, κλπ., θα στολιστούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι τρεις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, η πλατεία Σαπφούς, η πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και η πλατεία Αλυσίδας, ενώ θα φωταγωγηθεί και το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου.

Οι εκδηλώσεις

Στις 22 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο συναυλία με διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ την επόμενη ημέρα, προπαραμονή των Χριστουγέννων, τα ίδια τραγούδια θα ακουστούν και στην Ερμού. Επίσης μέσα στην περίοδο των γιορτών θα παρουσιαστούν παιδικές παραστάσεις στο κλίμα των ημερών και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένεται η έλευση του Άη – Βασίλη, μέσω της αγοράς, με διακοσμημένη και φωταγωγημένη άμαξα. Την ίδια μέρα θα μοιραστούν 50 στολές του Άη – Βασίλη σε παιδιά που θα συνοδεύουν την άμαξα και θα μοιράζουν γλυκά στους περαστικούς.

Εξάλλου, το βράδυ της παραμονής θα αναβιώσει το έθιμο του αμίλητου νερού, στην εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου θα μοιραστούν στους πιστούς πήλινα ποτηράκια για να πάρουν στα σπίτια τους το νερό, όπως παλιά. Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου – αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Μάκης Βενέτας, «αν και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να οργανωθεί το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων όπως θα θέλαμε, πιστεύω ότι θα είναι ξεχωριστές αυτές οι γιορτές με την αναβίωση παλιών εθίμων και με δρώμενα στα οποία θα συμμετέχουν πολίτες όλων των ηλικιών. Στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας παίζουν καθοριστικό ρόλο το έμπειρο προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ηρακλής Κουντουρέλλης και φυσικά ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, ο οποίος ήταν ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες για κάτι διαφορετικό. Στόχος μας είναι να χαρούν αυτές τις γιορτές μικροί και μεγάλοι και να περάσουν όμορφες μέρες και νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς», ανέφερε ο ίδιος.

Εκπλήξεις από τον Εμπορικό Σύλλογο

Στο εορταστικό κλίμα έχει μπει ήδη και ο Εμπορικός Σύλλογος, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στον χριστουγεννιάτικο στολισμό από την αρχή της αγοράς μέχρι την Επάνω Σκάλα, της οδού Κομνηνάκη, της Καβέτσου και της Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ετοιμάζονται και διάφορα happenings με πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια των γιορτών. Δύο είναι οι ημερομηνίες -“κλειδιά” που η Ερμού αναμένεται να πλημμυρίσει με κόσμο, στις 18 και στις 28 Δεκεμβρίου, με ζωντανή μουσική από συγκροτήματα της Αθήνας, dj’s, κλόουν, ανιματέρ, όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μουτζούρης: «Πιστεύω ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα πιο “δυνατά” των τελευταίων ετών γιατί έχουμε όλοι την ανάγκη να ξεσκάσουμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα με τις οικογένειες και τους φίλους μας. Εμείς θα φροντίσουμε να δημιουργηθεί ένα ζεστό, εορταστικό κλίμα στην αγορά και όχι μόνο με μουσική, κρασί, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί και στην προσέλκυση επισκεπτών μέσα στο χειμώνα από την γείτονα χώρα και γιατί όχι και από άλλες περιοχές, για διαφορετικά Χριστούγεννα που θα προβάλλουν το νησί μας παντού».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img