Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

«Άρωμα» γυναικείας επιχειρηματικότητας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μπορεί οι ρίζες της να κρατάνε από οικογένεια παλιών εμπόρων, η Δάφνη Χατζηχαραλάμπους όμως αντί να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε, προτίμησε να «παντρέψει» την αγάπη της για τα αρώματα και τη Λέσβο και να τα κάνει επάγγελμα στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη! Κάπως έτσι το 2012 έκανε το πρώτο της επιχειρηματικό βήμα με το κατάστημα AROMA στην καρδιά της κεντρικής αγοράς της πόλης μας, ωστόσο πολύ σύντομα επέκτεινε τη δραστηριότητά της όχι μόνο στον χώρο των φυσικών καταστημάτων, αλλά και σε εκείνο των διαδικτυακών αγορών.

Το κατάστημα AROMA λειτουργεί τα τελευταία 10 χρόνια στην οδό Ερμού 109, δίνοντας τη δυνατότητα στον ντόπιο και τον επισκέπτη να προμηθευτεί προϊόντα της επιλογής του σε προσιτές τιμές, ενώ παράλληλα λειτουργεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.aromashop.gr, το οποίο εξυπηρετεί πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αγάπη της Δάφνης  για τα αρώματα και την περιποίηση σώματος δεν άργησε να της δώσει το έναυσμα  για μια νέα επιχειρηματική κίνηση, με τη δημιουργία δικής της σειράς προϊόντων περιποίησης σώματος και lifestyle house.

Κάπως έτσι, το 2018 ίδρυσε την εταιρεία Νaki Glam, που αναπτύχθηκε από καλοσύνη για τη φύση και τον άνθρωπο και μέσα από τα προϊόντα της αντικατοπτρίζεται η αγάπη για τη ζωή και για τις μικρές καθημερινές στιγμές, που πολλές φορές παραλείπουμε από την ένταση της ημέρας. Σήμερα, η εταιρεία προμηθεύει δεκάδες καταστήματα στην Ελλάδα με προϊόντα χονδρικής, ενώ παράλληλα διατηρεί και ηλεκτρονικό κατάστημα www.nakiglam.com. Φυσικά τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα και στο κατάστημα AROMA. 

Όλη  η συλλογή έχει δημιουργηθεί με στόχο την πολυτέλεια και τις προσιτές τιμές και έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται, ενώ το μοτίβο της χαρακτηρίζεται από την απλή και καλαίσθητη γραμμή του, χωρίς ιδιαίτερη γεωμετρική ή ογκώδη μορφή.

Μάλιστα, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα η εταιρεία κατέληξε στην σχεδίαση συσκευασιών σε διαστάσεις και ποσότητες που διασφαλίζουν μια εύκολη και ευχάριστη χρήση των προϊόντων  στο σπίτι, στο γραφείο, στο ταξίδι. Επιπλέον, τα προϊόντα συσκευάζονται με υπεύθυνο τρόπο, προκειμένου να προστατευθεί ο πλανήτης, καθώς όλες οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες. Στόχος της εταιρείας, άλλωστε, είναι έως το 2028 όλα τα προϊόντα να συσκευάζονται σε μπουκάλια και δοχεία που παράγονται από 30%-70% ανακυκλωμένο πλαστικό, γυαλί ή χαρτί.

Η Δάφνη όμως δεν σταμάτησε ούτε εκεί, αφού το 2019 άνοιξε και δεύτερο φυσικό κατάστημα στην οδό Ερμού 22, με γυναικεία αξεσουάρ, ρούχα και υποδήματα. Το Twenty2 (22) μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αγαπηθεί από ντόπιους και τουρίστες, με αποτέλεσμα να ταυτιστεί το όνομά του με boutique μόδας.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img