Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Άρωμα Λέσβου και Γλυκάνισου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Έντονο είναι το άρωμα της Λέσβου αλλά και του… Γλυκάνισου, το οποίο “διαχέεται” από τους συντελεστές της νέας τηλεοπτικής σειράς με τον ομώνυμο τίτλο, η οποία γυρίζεται ήδη στο νησί μας. Τόσο από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, όσο και από τους επίσημους λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί για την προώθηση της σειράς, δημοσιεύονται αρκετές εικόνες από τη Μυτιλήνη, τον Μόλυβο και τις άλλες περιοχές όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, συνοδευτικά βέβαια σε «κλεφτές ματιές» στα παρασκήνια, με αποτέλεσμα παράλληλα με την τηλεοπτική παραγωγή να προβάλλεται – ξανά – και η Λέσβος!

Τα γυρίσματα, βέβαια, πραγματοποιούνται με διακοπές καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε εν μέσω θερινών περιοδειών για αρκετούς συντελεστές. Ωστόσο, στις δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που γίνονται ως επί το πλείστον από τον σκηνοθέτη της σειράς Σταύρο Ποταμάρη και τον επίσημο λογαριασμό της σειράς, συνυπάρχουν σκηνές από τα γυρίσματα και εικόνες από χαρακτηριστικές τοποθεσίες, όπως η άποψη του Αγίου Θεράποντα από την προκυμαία, αλλά και η εικόνα της Επάνω Σκάλας στη Μυτιλήνη, καθώς και ο οικισμός του Μολύβου μέσα από το Κάστρο.

Πρόκειται για ένα γνώριμο «μοτίβο», που είχαμε δει και στην περίπτωση της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» το περασμένο καλοκαίρι, όπου βέβαια η ένταση των γυρισμάτων ήταν μεγαλύτερη, καθώς υπήρχε ο στόχος η ταινία να είναι έτοιμη και να κάνει πρεμιέρα πριν τα Χριστούγεννα. Και αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφού θυμίζουμε πως η παραγωγή του «Γλυκάνισου» υπογράφεται από την Tanweer, την ίδια εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την ταινία της Μιμής Ντενίση.

Το ούζο «πρωταγωνιστεί» κι αυτό στον «Γλυκάνισο»

Η υπόθεση

«Μια κρυφή, βαθιά, μυστική αγάπη με αρώματα της θάλασσας, των μεθυστικών γεύσεων της Συρίας και του ελληνικού ούζου. Ο γλυκάνισος με τα αρώματά του, τόσο στο εκλεκτό ούζο της οικογένειας του Στρατή, όσο και στη μαγειρική της Ραζάν, είναι σαν τον έρωτά τους: αψύς, δυνατός, γλυκός και αρωματικός, που άλλοτε ηρεμεί και άλλοτε βάζει φωτιά και καίει τα σωθικά…» αναφέρει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού, που εδώ και αρκετό καιρό προβάλλει μάλιστα και το πρώτο τρέιλερ της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη σεζόν.  

Εικόνα της Επάνω Σκάλας, όπως τη μοιράστηκε ο σκηνοθέτης της σειράς Σταύρος Ποταμάρης

Ο καθένας από τους βασικούς χαρακτήρες κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. Ο Στρατής, άλλωστε, χρωστά τη ζωή του στο σύντροφο της Ραζάν… Η ζωή γράφει όμως τα δικά της σενάρια. Ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους θα καταφέρει να φέρει κοντά και τους τόσο διαφορετικούς κόσμους τους; Πώς θα τον αντιμετωπίσει το περιβάλλον τους; Οι οικογένειές τους; Οι κάτοικοι του νησιού;

Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι όμως θα πληρώσουν το τίμημα. Θα βγει ο έρωτας νικητής; 

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img