Αρπαγή 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο

Θύμα απαγωγής έπεσε ένας 44χρονος Πακιστανός από ομοεθνείς του που ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε χάρις την ψυχραιμία του ίδιου και την άμεση και οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε 5 ομοεθνείς του ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο 44χρονος εργαζόταν στη Βατούσα και οι δράστες τον απήγαγαν το βράδυ του Σαββάτου. Τον μετέφεραν σε σπίτι στο Ιππειος όπου και τον κρατούσαν ενώ ζητούσαν λύτρα 2500 ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα προκειμένου να τον ελευθερώσουν. Ο 44χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει με το 100 και άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό την απελευθέρωσή του και τη σύλληψη των δραστών της περίεργης υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν το θύμα ή οι δράστες της απαγωγής βρισκόταν νόμιμα στο νησί.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση  που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου:

Συνελήφθησαν, χθες (11-08-2019) στη Λέσβο, πέντε (5) αλλοδαποί ηλικίας, 15, 19, 25, 33 και 34 ετών, ομοεθνείς του απαχθέντα, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, που κατηγορείται για το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 34χρονος, ο 25χρονος και ο 33χρονος, από κοινού με ένα ακόμη άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, την 10-08-2019 απήγαγαν τον 44χρονο ομοεθνή τους, από οικία όπου διέμενε σε περιοχή της Λέσβου.

Ακολούθως, τον μετέφεραν σε έτερη οικία, όπου με τη συνδρομή του 15χρονου και του 19χρονου, τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, απαιτώντας για την απελευθέρωσή του, την καταβολή του χρηματικού ποσού των -2.500- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, που όπως διακριβώθηκε, γνώριζε τις έκνομες ενέργειες των παραπάνω δραστών, παρέλειψε όμως να τις αναγγείλει στις αρμόδιες Αρχές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές χθες το πρωί και άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) και του Αστυνομικού Σταθμού Ερεσού – Αντίσσης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι παραπάνω δράστες και παράλληλα απελευθερώθηκε ο 44χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.