Εκδικάστηκε την Παρασκευή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι 26 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που απασχολούνται στο Δήμο Μυτιλήνης τα τελευταία χρόνια και διεκδικούν την παραμονή τους, υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός του Νοεμβρίου, ενώ η αντίστοιχη αίτηση που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι, που είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας COVID-19 στις Υπηρεσίες της Καθαριότητας και της Αυτεπιστασίας του Δήμου, απορρίφθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
Στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων στέκεται ο Δήμος Μυτιλήνης, που είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για να παραμείνουν στις θέσεις τους, δεδομένου ότι καλύπτουν μέρος των εκατοντάδων κενών θέσεων στις Υπηρεσίες. Με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Μυτιλήνης διαθέτει 439 οργανικές θέσεις, ενώ καλυμμένες με μόνιμο προσωπικό είναι σήμερα μόλις 281 και εξ αυτών οι 34 είναι προσωπικό του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και οι 7 αποσπασμένοι. Από το 2019 που διασπάστηκε ο Δήμος Λέσβου και με το ίδιο προσωπικό συστάθηκαν οι δύο νέοι Δήμοι, έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση 35 άτομα, ενώ ήρθαν με την κινητικότητα μόλις εννιά.
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Αλεξίου, κατέθεσε υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κρίσιμες θέσεις του Δήμου που ήταν κενές επί σειρά ετών.
Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκος Καρασάββας, επισημαίνοντας πως «μεταβιβάζονται συνεχώς νέες αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία στους Δήμους χωρίς προσωπικό και πόρους. Αν αποχωρήσουν κι αυτοί οι εργαζόμενοι θα υπάρχουν Υπηρεσίες που θα λειτουργούν μόνο με τους Προϊσταμένους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασάββας.