Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Άσφαλτος, κόμβοι και ανάπλαση στον παραλιακό του Αεροδρομίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νόμιμη είναι πλέον η εθνική οδός Μυτιλήνης – Κρατήγου αφού ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όλες οι διαδικασίες για να λάβει τις προβλεπόμενες άδειες. Αυτό ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, με τους Αντιπεριφερειάρχες, Πανάγο Κουφέλο και Δημήτρη Κουρσουμπά, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Άρη Ελευθερίου, τον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Ακριώτη, την Προισταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, Αγγελική Σαραντινού και τον μελετητή, Χριστόφορο Μανδυλά.

Η νομιμοποίηση της παραλιακής οδού της Μυτιλήνης ήταν βασική προυπόθεση για να πάρουν τον δρόμο τους πέντε σημαντικά έργα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αυτά είναι η βελτίωση – ασφαλτόστρωση του δρόμου που παρουσιάζει σημαντικές φθορές σε πολλά σημεία, η κατασκευή του κόμβου μπροστά από το νέο Αεροδρόμιο, η κατασκευή της νότιας παράκαμψης, η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού και η δημιουργία τεχνητών παραλιών. Όπως τόνισε ο Κ. Μουτζούρης, “βγάλαμε από τα συρτάρια έναν ακόμη φάκελο που λίμναζε για πολλά χρόνια και καταφέραμε να τον ολοκληρώσουμε. Όπως πράξαμε με τον κόμβο της βόρειας παράκαμψης, τον δρόμο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, τον δρόμο Καλλονής – Πέτρας και τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός. Η υπογραφή της απόφασης νομιμοποίησης του δρόμου θα αποτελέσει την απαρχή πολλών έργων βελτίωσης της εικόνας και της λειτουργίας της πρωτεύουσας”, σημείωσε ο ίδιος.

Ο Π. Κουφέλος μίλησε για την σημασία αυτής της απόφασης σε ότι αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ ο Δ. Κουρσουμπάς είπε ότι “πρόκειται για έναν δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο όπου θα εκτελεστούν καίριες παρεμβάσεις. “Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τρέξιμο” επεσήμανε από την πλευρά του ο Άρ. Ελευθερίου, αναφερόμενος στις ανάγκες που πρέπει να ιεραρχηθούν για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ο Δ. Ακριώτης και η Α. Σαραντινού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική αυτή εξέλιξη που θα σημάνει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

- Advertisement -

More articles

spot_img