Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Άσφαλτος στην Αερ. Γιανναρέλλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Χρηματοδότηση 850.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ στη ΔΕΥΑΛ για την ανακατασκευή των εξωτερικών υδραγωγείων στο Μόλυβο και το Σκόπελο

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ασφαλτοστρωθεί το τρίτο τμήμα της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων. Πρόκειται για το κομμάτι από το κρεοπωλείο “Γαϊτανή” μέχρι την οδό Γεωργίου Λεσβίου, όπου στρίβουν μέχρι σήμερα τα οχήματα μπαίνοντας στην πόλη. Τα συνεργεία μπαίνουν σιγά – σιγά στην μεγάλη στροφή (όπου βρισκόταν η αντιπροσωπεία της “Toyota”) και η κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο θα γίνεται μέσω της οδού Πύρρας και από εκεί και πάλι στην Αερ. Γιανναρέλλη για να κατευθύνονται στην πλατεία Αλυσίδας.

Το τελευταίο διάστημα δεν έχουν παρουσιαστεί εμπόδια και καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου, αλλά η ΔΕΥΑΛ διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την εξέλιξη των εργασιών από δω και πέρα, όπου το βάθος των εκσκαφών θα φθάσει τα 10 μέτρα. Στο κομμάτι αυτό των 200 περίπου μέτρων οι εργασίες θα διαρκέσουν περισσότερο χρονικό διάστημα, αφού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το βάθος, να δημιουργηθούν πατάρια και να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για το συνεργείο. 

Με άλλα λόγια, μέχρι και το φθινόπωρο το εργοτάξιο θα βρίσκεται σε αυτή την στροφή και από εκεί πλέον θα μεταφερθεί στον Ποταμό και θα τελειώσει, μετά από 2 χρόνια, η μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά και η σημαντική οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα με την αντικατάσταση του αγωγού, τοποθετούνται νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και γίνονται οι συνδέσεις, που πολλές φορές έχουν ως συνέπεια τις διακοπές υδροδότησης στο Λαζαρέτο.

 

Ανακατασκευή υδραγωγείων

Εξάλλου, δύο νέα έργα στο Μόλυβο και το Σκόπελο της Γέρας πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα η ΔΕΥΑΛ με χρηματοδότηση 850.000 ευρώ που εξασφάλισε από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πρόκειται για την ανακατασκευή των εξωτερικών υδραγωγείων στους δύο οικισμούς που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης που παρουσιάζεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Στο Μόλυβο η μελέτη αφορά στην κατασκευή τριών καταθλιπτικών αγωγών από τις γεωτρήσεις Κουντουριώτη, Αντρίκου και Αγίου Ιγνατίου που υδροδοτούν τον οικισμό προς την υφιστάμενη δεξαμενή, συνολικού μήκους 4 χλμ.. Επίσης, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Στο Σκόπελο θα τοποθετηθεί νέος καταθλιπτικός αγωγός από το αντλιοστάσιο της Δρόμας έως την δεξαμενή του χωριού, μήκους 2,4 χλμ.. Και εκεί θα γίνει επισκευή και αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Η δημοπράτηση των δύο έργων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου με στόχο να ξεκινήσουν πριν από το χειμώνα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img