Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Άσκηση… ετοιμότητας για το σεισμό και τη φωτιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε άσκηση ετοιμότητας για το σεισμό και τη φωτιά προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κατόπιν απόφασης της διοίκησης του Βοστάνειου, υπό την εποπτεία του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ του Υπουργείου Υγείας, και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 98 ΑΔΤΕ, της ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Πολλοί «ασθενείς» της άσκησης μεταφέρονταν με φορεία στα αντίσκηνα για να λάβουν την απαραίτητη περίθαλψη

Η άσκηση περιελάμβανε την εκκένωση κτιρίου Ν2 (Μαιευτικό), από όπου οι εργαζόμενοι, οι οποίοι για τις ανάγκες της άσκησης θα υποδύονταν τους ασθενείς, θα μεταφέρονταν στα ειδικά αντίσκηνα που έστησε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου η Στρατιωτική Υπηρεσία, για να λάβουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες από το υγειονομικό προσωπικό. 

Με γερανοφόρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό «ασθενή», όπως θα έκανε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Συγκεκριμένα η άσκηση χωριζόταν σε τρία μέρη: Στον απεγκλωβισμό ασθενών ήπιων συμπτωμάτων, που μπορούσαν να περπατήσουν (περιπατητικοί), στον απεγκλωβισμό ασθενών με την βοήθεια των φορείων (μη περιπατητικών), ενώ στο τρίτο μέρος της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια του γερανοφόρου απεγκλώβισε από τον δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου τους ασθενείς που χρειάζονταν βοήθεια. 

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης εκφράστηκαν έντονα παράπονα από εργαζόμενους του Νοσοκομείου για την μεγάλη καθυστέρηση στον τρόπο που διεξαγόταν η άσκηση, αλλά και για τον μη επαρκή συντονισμό, παρότι για την ημέρα αυτή είχαν προηγηθεί αρκετές δοκιμές, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η ροή της άσκησης θα ήταν ίσως περισσότερο προβληματική, αν δεν είχαν γίνει και αυτές. 

spot_img

More articles