Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Την άλλη εβδομάδα θα πληρωθεί η στρεμματική»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυτό που αναμένεται και είχε σημειωθεί ούτως ή άλλως από τα Νέα της Λέσβου τόσο στο χθεσινό ρεπορτάζ, όπως και την περίοδο του Πάσχα, όταν δεν πληρώθηκε η στρεμματική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου – και αυτό γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια καθώς η ειδική αυτή ενίσχυση για τους ελαιώνες των νησιών καταβαλλόταν πριν την Ανάσταση κάθε χρόνο – επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός βουλευτής, Χαράλαμπος Αθανασίου, με γραπτή δήλωσή του διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθούν και οι άλλες εκκρεμότητες των επιδοτήσεων στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε – όπως ισχυρίζεται –  σε σχετική συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η παρέμβαση του κ. Αθανασίου μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έγινε χθες μετά το πρωτοσέλιδο των Νέων της Λέσβου με τίτλο «Ανευθυνότητα για τις αγροτικές επιδοτήσεις», στο οποίο περιγράφαμε τις σημαντικές κυρώσεις που έχει υποστεί η χώρα μας από τους χειρισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις επιλογές που έκαναν οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2019, καθώς ουσιαστικά στα χέρια του σημερινού Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρέδωσαν τη… βόμβα που έσκασε. 

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και ενώ πασχίζει να διασφαλίσει ακέραια τα εκλογικά ποσοστά του περασμένου Ιουνίου για το κυβερνών κόμμα και στις ευρωκάλπες ο κ. Αθανασίου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πληρωμή για το πρόγραμμα «Μικρών Νησιών Αιγαίου (Μ.Ν.Α.)», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την φυτική παραγωγή.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση των παραδοσιακών ελαιώνων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης και η ενδεικτική τιμή για φέτος ανέρχεται στα 13,76€ το στρέμμα. Επιπλέον, θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στις καλλιέργειες κριθαριού Λήμνου και αμπελώνων μοσχάτου Αλεξανδρείας. 

Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι πληρωμές των παραγωγών, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις τελευταίες καταστάσεις των Οικολογικών Σχημάτων και των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img