Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αθώοι Διακορώνας – Γόμου για το LesvoShop

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από 20 τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΝΑΛ Γιώργο Διακορώνα και την τότε Νομαρχιακή Σύμβουλο, Καλλιόπη Γόμου, που αντιμετώπιζαν ο μεν πρώτος την κατηγορία της απιστίας, η δε δεύτερη την ηθική αυτουργία. Πρόκειται για την υπόθεση που αφορά την αγορά μηχανημάτων συσκευασίας από την Μηχαναγροτική και άλλα θέματα που είχαν με έκδοση επιταγών και άλλες συναλλαγές, για τα οποία το δικαστήριο – με πρόταση και από την εισαγγελική πλευρά – τους έκρινε ομόφωνα αθώους.

Η υπόθεση

Η υπόθεση αφορούσε την αγορά των μηχανημάτων από την Μηχαναγροτική για την LesvoShop Α.Ε. που ήταν η εταιρεία που είχε δημιουργηθεί από την ΑΕΝΑΛ, με στόχο να αγοράζει προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και τους τυποποιητές και να τα συσκευάζει με το brand LesvoShop. Τα μηχανήματα είχαν εισαχθεί από την Τουρκία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη καθώς υπήρξαν καταγγελίες της τότε αντιπολίτευσης για υπερτιμολόγηση, ενώ είχε αναφερθεί ότι ήταν και μεταχειρισμένα. Το όλο εγχείρημα, το οποίο έτσι και αλλιώς λόγω ερασιτεχνισμών στη διαχείριση κατέρρευσε, επί της ουσίας ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο να μπουν κάτω από μια ενιαία ομπρέλα τα λεσβιακά προϊόντα. 

Στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους καταρρίπτοντας τις κατηγορίες ώστε τελικά να αθωωθούν 20 χρόνια μετά, αφήνοντας πίσω τους τα όσα επί μακρόν βάρυναν και τους δύο ως αυτοδιοικητικούς, χωρίς υπαιτιότητα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την δικαστική απόφαση. 

Ο δικηγόρος του κ. Διακορώνα, Παναγιώτης Τσακύρης, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Μετά από είκοσι χρόνια και αφού διασύρθηκε το όνομά του για το υποτιθέμενο σκάνδαλο του LesvoShop ήρθε η δικαίωση από την αρμόδια εξουσία που είναι η δικαστική. Απεδείχθη πλήρως η αθωότητα του πελάτη μου. Αυτό συμβαίνει όταν στο βωμό της μικροπολιτικής θυσιάζονται οράματα αλλά και υπολήψεις. Όμως έστω και αργά έρχεται η δικαιοσύνη. Στο δικαστήριο προσκομίσαμε αδιάσειστα στοιχεία από τα οποία αποδείχθηκε το έωλο όλων των αποδιδόμενων κατηγοριών».

Από τη δική της πλευρά και η κ. Γόμου δήλωσε στα Νέα της Λέσβου δικαιωμένη, επισημαίνοντας ότι η αδικία και το ψέμα έχουν «κοντά ποδάρια» και ότι η λάσπη ενίοτε επιστρέφει σε αυτούς που την έριξαν. Η κ. Γόμου εξέφρασε τη λύπη της, καθώς όπως είπε οι πολιτικές σκοπιμότητες στάθηκαν εμπόδιο στο εγχείρημα του LesvoShop, το οποίο αν είχε προχωρήσει σήμερα τα λεσβιακά προϊόντα μέσω αυτού του brand θα είχαν μια επιπλέον προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και τυποποιητές. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img