Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Αθώοι οι 5 για τα έκτροπα στη Μόρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης χθες οι 5 από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους και μάλιστα με σοβαρές κατηγορίες για τα γεγονότα που έγιναν στις 20 Αυγούστου το 2020, στη Μόρια, κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ΚΥΤ, που λειτουργούσε τότε στην περιοχή. Πρόκειται για τα γεγονότα κατά τα οποία υπήρξε συμπλοκή μεταξύ  αλλοδαπών και ντόπιων κατοίκων της περιοχής που διαδήλωναν και μάλιστα εκσφενδονίστηκαν πέτρες και ξύλα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου, Ηλίας Βαζούρας και ένας αστυνομικός, ενώ τα επεισόδια έκαναν το γύρο της Ελλάδας εκθέτοντας την περιοχή μας.

Τους 5 από τους 12 κατηγορούμενους (καθώς υπάρχουν και άλλες δικογραφίες που θα απασχολήσουν σε επόμενα δικαστήρια) υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Ταξιάρχης Κουφέλος και Αναστάσιος Χατζηγιάννης, επιτυγχάνοντας αθωωτικές αποφάσεις για τους πελάτες τους και μάλιστα ενώ και οι 5 βρίσκονταν αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που δικαιολογεί μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση.  

Πρόκειται για 4 κατοίκους της Λέσβου και έναν αλλοδαπό οικονομικό μετανάστη από την Αλβανία που κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, για βία κατά υπαλλήλων από κοινού με αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, για στάση από κοινού και άσκηση σωματικής βίας, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και άσκηση βιαιοπραγιών, καθώς και για κατάληψη οδοστρώματος και παρακώλυση συγκοινωνιών. Τελικά το δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, εξέλιξη για την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο δικηγόρος τους, Ταξιάρχης Κουφέλος, ως εκπρόσωπος της Δικηγορικής Εταιρείας Κουφέλος & Συνεργάτες. 

Όπως μας είπε ο κ. Κουφέλος «είμαστε ικανοποιημένοι από την έκβαση που είχε η υπόθεση των πελατών μας, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με πολύ σοβαρό κατηγορητήριο, ωστόσο καταφέραμε στο δικαστήριο να αποδείξουμε πως ουδεμία εμπλοκή είχαν στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και αναφέρομαι στις έκνομες πράξεις οι οποίες δεν έγιναν από τους ίδιους, καθώς οι πελάτες μου βρίσκονταν μαζί με άλλους πολίτες διαδηλώνοντας για τα ζητήματα του μεταναστευτικού χωρίς να εμπλακούν σε έκτροπα και να ασκήσουν βία. Αυτό καταφέραμε να το αποδείξουμε στη δικαιοσύνη, η οποία με βάση τα στοιχεία που προσκομίσαμε δέχτηκε τα επιχειρήματά μας και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν από το σοβαρό αυτό κατηγορητήριο, που τους βάρυνε όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, ψυχικά, μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img