Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΑΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΑΚΑ: Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αξιοπρεπής, αλλά άτυχη ήταν η εμφάνιση του Κώστα Κόρακα στο ράλι της ΔΕΘ, αν και τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, καθώς στην κατάταξη (κατηγορία Ν) βρίσκεται στη δεύτερη θέση και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα στο Ράλι Παλάδιο στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο Κώστας Κόρακας για την πορεία στο ράλι της ΔΕΘ «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Ένα πρόβλημα με την πυρόσβεση του αυτοκινήτου στον τεχνικό έλεγχο μας αποσυντόνισε τελείως. Η πυρόσβεση ενεργοποιήθηκε κατά τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να λερώσει όλο το αυτοκίνητο τόσο στο χώρο των επιβατών όσο και στον κινητήρα.  Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του service που κατάφεραν μέχρι το βράδυ να καθαρίσουν το αυτοκίνητο και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα (πράγμα πολύ δύσκολο μια και η πυρόσβεσή μας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και δύσκολο να βρεθεί).

Σάββατο πρωί έτοιμοι με ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο με επιτέλους πολύ καλή πίεση στο τούρμπο, αλλά και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση με τι ελαστικά θα ξεκινήσουμε τον αγώνα που προς στιγμήν ήταν στεγνός. Αποφάσισα τελευταία στιγμή να φύγουμε με ενδιάμεσα ελαστικά της  Pirelli,  επιλογή που εκ των υστέρων αποδείχτηκε καταστροφική. Με μεγάλη προσπάθεια ζεστάναμε τα πίσω λάστιχα και στηθήκαμε στην εκκίνηση με στεγνό οδόστρωμα. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε τέλεια και ανέβαζε όσο πότε. Στρίβουμε την πρώτη με 0,7 g τεστάροντας το στήσιμο και φαίνονται όλα οκ. Στρίβουμε το επόμενο εσάκι με 1 g πλευρική επιτάχυνση, το αυτοκίνητο τέλειο, έχουμε ήδη φτάσει τα 155 χλμ./Ω και στην επόμενη στροφή με 0,95 g η ουρά του αυτοκινήτου ξεκολλάει απότομα και η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δύσκολη. Αποφάσισα να μπλοκάρω τα φρένα προκειμένου να μείνουμε στο δρόμο, αλλά η ταχύτητα ήταν ακόμη μεγάλη με αποτέλεσμα να καταλήξουμε εκτός δρόμου. Συνεχίσαμε πιστεύοντας ότι όλα είναι οκ. Το πίσω αριστερό όμως λάστιχο άρχισε να χάνει αέρα, πράγμα που δυστυχώς δεν το κατάλαβα λόγω συνθηκών, με αποτέλεσμα προκειμένου να αποφύγουμε μια κολόνα να αναγκαστώ να οδηγήσω ξανά το αυτοκίνητο εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο κόλλησε στην λάσπη σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεατές που κατάφεραν κυριολεκτικά στα χέρια να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στο δρόμο μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε καταλήγοντας ο οδηγός που εκπροσώπησε για άλλη μία φορά τη Λέσβο σε διοργάνωση ράλι.

- Advertisement -

More articles

spot_img